Blogger Templates

Tuesday, 30 September 2014

Himpunan Solidariti Ummah 2014 @Stadium Tertutup Nilai

Assalamualaikum....

cerita ni agak lama dah bonda nak post...
cuma masa tak mengizinkan...
dan internet kat opis ni asyik down je...
perhimpunan yang berlangsung pada 13 September 2014 yang lalu...
memang terasa semangat Al Qassam menusuk ke dalam jiwa bonda sekeluarga..
membuat diri ini rasa kerdil sangat dengan sajak mengenai semangat anak2 palestin
yang di sampaikan oleh
heliza helmi dan farah deeba...
memang bergenang la air mata ni...

malam tu beribu anak muda turun sebagai Al Qassam...
semoga semangat mereka seiring dengan niat...
kumpulan nasyid  waed band dari lubnan benar2 memukau dengan 
lagu2 berunsur perjuagan Al Qassam...

Allahuakbar, we are all Al Qassam, boikot mcd,
boikot starbucks tidak lekang dari bibir pengunjung...
tapi sayang baru2 ni tgk mcd kat alamanda penuh dengan umat ISLAM...
rasa nye mcd tu bukanlah makanan berkhasiat...
tapi org malaysia ni memang tak boleh tinggal kot mcd ni...

bila dengar cerita heliza helmi & farah deeba pasal
 anak2 palestin ke sekolah dalam keadaan mereka sedang berperang...
dan semangat mereka untuk menuntut ilmu bagi mengubah kehidupan bangsa mereka..
bonda sekeluarga rasa sangat2 terharu...
adakah anak2 muda di malaysia hari ini mempunyai
misi & visi yang sama seperti mereka??

bila kita fikirkan agak2 nya mampu kah kita berhadapan situasi
sekiranya malaysia diserang??
mampu kah kita menjadi seperti Al Qassam...
berjihad mempertahankan negara & agama...
inshaAllah kita semua umat islam tentunya
dilahirkan sebagai umat yang sanggup mati kerana ISLAM....

we are all Al Qassam!!!

papa yang sangat semangat untuk mengahadiri perhimpunan ini...

hampir 20ribu orang membanjiri perhimpunan ini...

semangat kami anak beranak...
walaupun hanya duduk di birai tangga...
tidak berganjak sehingga program abis...

wahai yahudi!!tentera Muhammad sedang sedia mengatur langkah...
Allahuakbar!!!Allahuakbar!!


Monday, 8 September 2014

FitMalaysia @Dataran Merdeka Memang Superb!!

Assalamualaikum....


Memang bonda puji la program FitMalaysia ni...
memang sesuai utk semua golongan masyarakat yang mementingkan 
kesihatan...
baru setengah hari menyertai program2 yang disediakan 
badan bonda dah rasa fit...
badan jadi ringan walaupun ada sakit skit2 sebab dah lama tak 
heavy exercises...

memang pulun habis berzumba hari tu...
try muay thai..walaupun sebelum ni x pernah terfikir pun nak buat...
memang lepas tu rasa kaki ni tak jejak bumi...
semua acara yang disediakan pula adalah percuma...
lagi la best...
bayangkan kalau kita nak g join fitness program kat 
fitness centre...dah tentu2 la kene bayar...
tempat istirehat pun disediakan bagi peserta dan keluarga...
siap ada kipas lagi...
so dah penat2 workout bole dok rilek2 jap...
bekpes pun ada disediakan pihak penganjur...
air revive pulak diberi percuma oleh penaja..
minum la berapa byk kali nak minum...

rakyat malaysia khususnya area KL
rugi sgt2 tak join..
lagi2 malaysia adalah negara ke 6 di rautau asia pasifik
bagi masalah obesiti dan tempat pertama di asia tenggara...

kasut pembakar semangat..
papa hadiah kan sebelum bonda mengandung...
baru pakai beberapa kali...
pas2 dah nak melahirkan...
hehehehe...

2 org puteri bonda yang sporting habis...

upah kakak bergambar ngan miowwww...
maskot SOGO...

suami yang paling supportive....
TQ papa tolong jaga kan 2 org puteri sepanjang 
bonda berzumba...

with fizah & azura...
best dapat berzumba ngan korang...

ni yang paling best sekali....
dapat selfie ngan YB KJ....
i like YB...
sporting abis....

hopefully FitMalaysia dapat perbanyakkan program cam ni lagi...
pasni bole la mai putrajaya...
dengar cite FitMalaysia akan menemui orang Melaka pulak...
pada 14.9.2014...
so org2 melaka rugi tau tak join...
ape2 information bole like FB FitMalayasia kat sini FitMalaysia...

Tuesday, 26 August 2014

Raya @Taska Mamamia, Putrajaya

Assalamualaikum....

hari ni last syawal....
baru la terkial2 nak update pasal raya......
malas pun ye...
gambar raya yang tak ado pun ye...
tak dan nak bergambar di pagi raya...
bz makan buah2an yang melimpah ruah...
dah beberapa kali raya rasanye beraya di musim buah...

memang best la celik mata je durian...
celik mata je manggis....
celik mata je cempedak...

eh lari tajuk pulak....

semalam taska adik zhafiraa ada buat jamuan untuk parents..
memang meriah la...
siap ada persembahan dari kanak2 taska...
mayb dalam umur 3 4 tahun kot....
bonda bawa kakak zahraa join sekali...
kebetulan kakak demam....bonda bawa g opis semalam...
abis keje terus bawa g jamuan taska adik...

comey je tgk keletah anak2 ni nyanyi lagu raya...

sempat lagi adik bagi senyuman paling manis dia...

so far dah 4 bulan bonda hantar adik kat taska ni...
Alhamdulillah...nampak adik serasi...
bonda pun rasa taska ni antara yang terbaik pernah bonda hantar puteri2 bonda...
semoga dapat dikekalkan mutu perkhidmatan sedia ada...
dan sentiasa ada penambahbaikan dari semasa ke semasa...