Blogger Templates

Monday, 5 January 2015

Noodle RM 1.90 Yang Awsome-Boat Noodle

Assalamualaikum...

hari ni1st day keje untuk tahun 2015...
setelah bercuti panjang minggu lepas....
1st n3 jugak untuk tahun 2015...
n3 pasal makan pulak tu...
almaklumla....kami ni suka sgt makan...
lagi2 kalau ada kedai makan yang unik utk di try....

rasanye ramai dah blogger2 review pasal tempat makan ni...
rasanya dah jadi viral kat alam maya...
harus la try kan utk merasa sendiri kesedapan nya..

 ni menu2 yang di sediakan...
sekeping ni je...tak yah nak belek2 2 3 muka surat...

tak tau nak pilih ape...
last2 order suma jenis mee...
dah tau mana yang kene dengan tekak...
baru repeat order...

ambikkk...abis diet i...
makan mee bertingket2...

 kakak pulun suma desert yang bonda order...
sedap katanya...
alah rasa dia cam kuih tepung pelita je pun...

papa yang perut kecik ni pun makan bertambah2...
tapi tak la macam org lain...
kami berdua cuma mampu makan 9 mangkuk mee je...

chicken wing...betul2 wing je...

 
permandangan di dlm restoran...
betul2 rasa macam makan ala2 gerai tepi jalan kat thailand..

sape nak try bole la cari restoran boat noodle...
restoran ni bersepah gak...
tapi berhati2 dengan restoran2 yang menyediakan mee ala2 boat noodle ni...
ada yang x halal...
yang bonda g ni di Jaya One, PJ...
kalau g PJ nanti nak repeat mamam kat sini lagi la...

Monday, 24 November 2014

Karnival Upin & Ipin Vs Malaysia Islamic Childres's Fair (MICF)

Assalamualaikum.....

hari ni rasanya mesti ramai yang update pasal aktiviti hujung minggu...
bonda pun tak ketinggalan nak bercerita pasal karnival2 yang bonda 
pergi untuk seronok kan puteri2 bonda....

kebetulan 21-23 november 2014 yang lalu ada 
dua karnival untuk kanak2 yang berlangsung...almaklumla cuti sekolah pun dah start...
satu karnival upin dan ipin yang diadakan di PICC, putrajaya....
satu lagi MICF yang berlangsung di SACC, shah alam...

ape yang bonda nak kata kan kat sini...
karnival upin & ipin ni gah pada nama je kot...
senang cerita indah khabar dari rupa....
sayang seribu kali sayang...
pihak penganjur buat karnival sekadar ape bonda tak tau...
sepatutnya pihak penganjur dah bole pikir berapa ramai yang akan 
hadir ke karnival mereka.....
dah la karnival tu dibuat time cuti sekolah...
dan yang pastinya akan hadir keseluruhan isi keluarga...

tak dapat bayang la diaorg naik bukit picc tu sambil dukung 
anak kecil...ada membe satu opis ni cite, dia nampak 
budak kecil naik bukit picc tu jatuh bergolek2 cam tenggiling...
dari segi pengurusan memang fail...
pintu untuk masuk & keluar dewan tak dijaga....
tempat yang sempit...
sempat la bonda baca review dalam fb upin & ipin...
keseluruhan yang hadir memang sangat2 terkilan dengan karnival tersebut....
tapi sebab kan tak nak menghampakan anak2...
mak & ayah ni sanggup la meredah jem, mendaki bukit
demi janji dengan anak2....

bagi bonda dari segi keseronokan & pengisian program yang lebih menarik
bonda pilih MICF...
bukan bonda je....soalan yang sama bonda tuju kat kakak zahraa...
kakak mana lagi best upin ipin ke MICF??
jawapan kakak MICF lagi best....
budak pun tau menilai....

bonda harap MICF ni dapat mengekalkan penganjurannya setiap tahun...
syiok...sambil shopping tudung anak2...
 dapat jugak maklumat mengenai pendidikan yang terbaik untuk 
anak2...
management karnival pun bagus...
setiap pintu masuk ada staf jaga...
setiap permainan yang anak2 nak join ada staf yang pantau...
jauh sgt berbeza dengan karnival upin & ipin....

ni antara aktiviti yang kakak join masa karnival upin & ipin...

ni pulak time maskot upin & ipin keluar...
yang belakang memang tak nampak ape la kan...
sian la bapa2...lenguh bahu memikul anak2...

 ni pulak gambar sekitar MICF...
hebat adik ni berpidato...

pilot hensem ni ngah ajar kakak zahraa bawa kapal terbang...

sunnah nabi...belajar memanah....
kakak zahraa dapat jatuh kan 2 tin..
kira hebat la....first time memanah tu...

benda yang kakak zahraa sgt eksited nak buat...

nyanyi beramai2 di atas pentas bersama kumpulan voices of ummi....
seronok sgt kanak2 ni...

 dapat berkotak2 susu free lagi...

tujuan bonda vs kan 2 event ni bukan ape...
harap penganjur karnival upin & ipin belajar dari kesilapan lepas...
kalau bole next event buat lagi GEMPAK....
upin & ipin adalah fenomena yang agak besar kot kat malaysia ni...

untuk MICF satu permintaan bonda, lepas ni kalau nak buat event
buat la lepas gaji...baru la syiok nak shopping...
yang lain suma tip top....

Thursday, 13 November 2014

Malam Kesenian Kementerian Kesihatan Malasysia @The Everly Putrajaya

Assalamualaikum.....

1st time bonda dinner tanpa husband & puteri2 kesayangan bonda...
memandangkan dinner malam tadi bos2 bahagian bonda ni belanja...
bila lagi kan nak merasa bos2 belanja makan kat hotel...
kebetulan 2 org staf yang mula2 nak g tak jadi g...
bonda pun ape lagi...ok je la bila ada sorang staf yang tak nak g ni offer...

atas kebenaran papa...
bonda pun mengambil peluang beronok2 bersama2 staf2 1 bahagian...
tapi masih dalam kawalan...hehehhee...

sekali sekala untuk diri sendiri, tapi masih ingat anak2 kat umah tu...
itu la naluri seorang bonda....
malam kesenian ni adalah malam persembahan anggota KKM
yang berbakat dalam nyanyian & tarian...
sebelum ni diaorg memang dah berentap...
kira malam tadi malam kemuncak la...
dasyat jugak staf2 kkm ni....
suara sedap...menari pun best...
persembahan tarian yang paling best bonda rasa dari
hospital sultanah nurzahirah....memang meletop la...
penyanyi2 sola & duet pun tak kurang hebat jugak...

bagi bonda bagus la kkm anjur program cam ni...
bole la staf2 nurse, dr, pentadbiran mengeluarkan bakat2 yg dah lama terpendam...
sambil tu boleh la hilang kan stress dan lari kan diri dari asyik fikir pasal kerja je...

jom layan sesi bergambar ala2 model bonda & geng2 yang g malam tadi...


geng2 workout hari2 ni....

with ema....

ema & kak yan...

me & kak yan...

jom mamam......

ni menu yang disediakan oleh the everly hotel...
ya Allah....tak baik kan...
bukan tak bersyukur tapi rasa cam tak berbaloi kot 
kkm bayar untuk menu ni...
lauk dia masin sangat2...
sampai kebas2 lidah....nak digambarkan bertapa masin nye...
lauk kenduri kahwin lagi sedap...

makanan je la yang buat kami sedih...
dari segi lain suma nye tip top....
harap2 taun depan bole join lagi tapi harap bukan kat the everly hotel lagi la....