Blogger Templates

Tuesday, 21 October 2014

Anak Bonda Ber "Poplook"

Assalamualaikum....

shopping & wanita memang susah nak dipisahkan....
skang time gaji je dah mula ngadap poplook...
pagi2 sampai opis cuci mata kat web poplook...
bahaya penangan poplook ni...

bila poplook update je dlm fb esok kol 11am nak kuar 
design baru mula la esok pagi
dekat2 nak kol 11 ngadap web poplook...
ish...ish...ish...

bulan ni je dah melayang duit gaji beli poplook kids untuk 
puteri2 bonda...
eksited ada 2 org puteri ni...
suma baju nak beli sedondon...
mesti tomei bila adik dah start jalan nanti...
skang adik baru berdiri...nak menatih takut2 lagi...

gambar ni copy dari fb poplook
sebab terbekenan tgk baju tengkek2 ni...
cam comei je kalau puteri-puteri bonda pakai...
bonda pun melabur la...mentang2 gaji bulan ni awal...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
tadaaaa.....
kakak & adik....
sehati sejiwa.....
tomei kan???

dah la poplook kids ni cam goreng pisang panas...
pas ni kalau kuar design baru, confirm bonda beli...
hehehehehehe......
tapi bonda harap poplook kuar la color2 yang terang skit
untuk batch baru nanti....
kids kan...tak sesuai rasa nye pakai warna suram2...

Wednesday, 8 October 2014

ThrowBack Hari Raya Aidil Adha 1435H

Assalamualaikum....

raya haji taun ni raya di KL je...
raya di Pandan Indah tempat bonda dibesarkan...
ok la kan....
tak yah pening2 nak ngadap jem...
ada jugak la tempat nak beraya....

yang penting...

 dapat makan rendang kerang air tangan mak...
ya Allah...sedap sangat...

kurus2 lembu kat KL ni...
apa la ada dalam fikiran adik tu...
tiap2 taun papa akan bawa puteri2 bonda tgk proses lembu
dikorbankan....

kebetulan raya haji taun ni jatuh sama ngan besday atuk puteri2 bonda...
jadi bonda masak menu special buat abah...
fettucine oglio olio & chicken rice...
abah bagi AAA untuk nasi ayam yang bonda masak...
sampai 2 kali tambah...sedap sangat la tu...

ini sesi bergambar lepas penat bertungkus lumus di dapur...
sesi menggedik kan diri...
first time pakai dress dari poplook...
comei gak..
pas ni asyik beli dress je le...

raya dimana2 pun sama...
yang penting dapat beraya ngan anak2 dan husband tersayang...

Tuesday, 30 September 2014

Himpunan Solidariti Ummah 2014 @Stadium Tertutup Nilai

Assalamualaikum....

cerita ni agak lama dah bonda nak post...
cuma masa tak mengizinkan...
dan internet kat opis ni asyik down je...
perhimpunan yang berlangsung pada 13 September 2014 yang lalu...
memang terasa semangat Al Qassam menusuk ke dalam jiwa bonda sekeluarga..
membuat diri ini rasa kerdil sangat dengan sajak mengenai semangat anak2 palestin
yang di sampaikan oleh
heliza helmi dan farah deeba...
memang bergenang la air mata ni...

malam tu beribu anak muda turun sebagai Al Qassam...
semoga semangat mereka seiring dengan niat...
kumpulan nasyid  waed band dari lubnan benar2 memukau dengan 
lagu2 berunsur perjuagan Al Qassam...

Allahuakbar, we are all Al Qassam, boikot mcd,
boikot starbucks tidak lekang dari bibir pengunjung...
tapi sayang baru2 ni tgk mcd kat alamanda penuh dengan umat ISLAM...
rasa nye mcd tu bukanlah makanan berkhasiat...
tapi org malaysia ni memang tak boleh tinggal kot mcd ni...

bila dengar cerita heliza helmi & farah deeba pasal
 anak2 palestin ke sekolah dalam keadaan mereka sedang berperang...
dan semangat mereka untuk menuntut ilmu bagi mengubah kehidupan bangsa mereka..
bonda sekeluarga rasa sangat2 terharu...
adakah anak2 muda di malaysia hari ini mempunyai
misi & visi yang sama seperti mereka??

bila kita fikirkan agak2 nya mampu kah kita berhadapan situasi
sekiranya malaysia diserang??
mampu kah kita menjadi seperti Al Qassam...
berjihad mempertahankan negara & agama...
inshaAllah kita semua umat islam tentunya
dilahirkan sebagai umat yang sanggup mati kerana ISLAM....

we are all Al Qassam!!!

papa yang sangat semangat untuk mengahadiri perhimpunan ini...

hampir 20ribu orang membanjiri perhimpunan ini...

semangat kami anak beranak...
walaupun hanya duduk di birai tangga...
tidak berganjak sehingga program abis...

wahai yahudi!!tentera Muhammad sedang sedia mengatur langkah...
Allahuakbar!!!Allahuakbar!!