Blogger Templates

Wednesday, 16 November 2011

@AkUaRiA, KLCC PaRt 1

Yessssszaaa...ini la desitinasi kami sekeluarga ingin kunjungi....akhirnya dari stesen PUTRA Masjid Jamek kami sampai ke stesen akhir iaitu KLCC untuk kami sekeluarga memulakan pengembaraan di Akuaria, KLCC...ohhh!! sungguh seronok sekali especially my little princess, Puteri Zahraa...dari KLCC nak ke Aquaria memakan masa 15 minit perjalanan...jauh gak la...sampai2 je pintu masuk Aquaria, lautan manusia sudah mambanjiri, dengan Pak Arabnye, From India mari, Cina mari...ramai la foreigner2 dari luar negara selain rakyat tempatan...harga tiket agak mahal RM35 seorang untuk dewasa dan RM25 untuk kanak2, nasib baik  la zahraa free sebabnya kanak2 di bawah umo 3 tahun masuk adalah percuma...hiiihiii, bayar untuk papa & bonda je....secara peribadinya aku rasa Akuaria adalah satu tempat yang menarik untuk dikunjungi dan baik untuk kanak2 belajar tentang hidupan laut dan alam haiwan...banyak la haiwan2 yang pelik2 ade kat situ, yang aku tak pernah nampak n tahu kewujudannya sebelum ni....berbaloi la dengan ape yang kita bayar...sebelum ni aku selalu pk nape tiket dia mahal sgt2 tapi lepas masuk dalam tu, baru la terpk oooo, sebab tu agak nye mahal...huuuhuu....sape yang suka snorkeling tapi takut nak buat kat laut betul2 bleh la g Akuaria ni...ada 1 tempat kat dalam tu, rasa cam kita dok kat dasar laut...syoookkkk...byk sangat fish...sekarang ni Akuaria, KL Bird Park, dan Zoo Negara ade buat Nature Trail Promotion dari 1 Oktober 2011-31 Mac 2012...apabila kita g salah satu tempat kita akan dapat harga yang murah dari kebiasaaanya untuk tempat ke-2 yang kita kunjungi....ape tunggu lagi...moh kita jalan2 menikmati keindahan ciptaan ALLAH s.w.t..........

Moh cuci mata anda dengan meLayanzzz gambar kami sekeluarga @Akuaria, KLCC....

 o.t.w ke Aquaria dari KLCC...


 Zahraa malu2....






 Banyak nyeee ikan pirana....takut nye kalau terlepas, boleh membawa maut...


 Pelik sangat2 kura2 ni...



 Zahraa kene paksa dengan papa masuk dalam gua...













Cicak Salamander.... 

 comey je katak tu...

 terpegun jap bonda & zahraa...


ape tu papa??

 Tarantula...


 Zahraa suh papa dia buka pintu tu, nak masuk...






 wahhhh!!!


 smile papa....

oooOOooo....

4 comments:

  1. best kan aquaria..hihihih..so sape yg blom pegi,ringan2kan kaki anda...berbaloi dpt masuk aquaria ^_^

    ReplyDelete
  2. bestnye kak....nnti kena g ni..hehe

    ReplyDelete
  3. betul cakap mai, memang best giler...berbaloi la ngan harga nye...

    ReplyDelete