Blogger Templates

Thursday, 17 November 2011

BanJir WooOooo...

Seperti kebiasaaannye...sampai je umah dari tempat kerja aku akan terus ke dapur untuk menyediakan juadah dinner untuk family aku atau pun kemas2 dapur tapi ape yang terjadi petang semalam memang memeranjatkan aku...dengan nada suara yang agak  kuat..aku menjerit...sayang...sayang...dapur kita naik air...hiiihiii...dapur aku banjir dipenuhi air....aku ngan husband aku pun cek2, rupanya atap dapur umah aku bocor...dan air hujan mencurah2 masuk...dah la kebetulan petang semalam hujan lebat...husband aku pun terus call maintenance kuarters...maintenance maklumkan yang diaorg akan datang dalam kol 8.30 malam untuk melihat keadaan...hari ni kot baru keje2 membaikpulih akan dilakukan... aku dah perasan dah kebocoran tu dua 3 hari lepas tapi tak la teruk cam semalam...huuuhuuu...akhirnya dari tak de keje jadi byk keje...husband aku la dua 3 kali mop lantai...sian dia...


ada air hujan yang masih menitik lagi...


habis basah carpet aku....

habis botol susu zahraa yang dah siap dibasuh....



2 comments:

  1. suraya..comel la bekas2 letak garam tuuu....beli kat maner???

    ReplyDelete
  2. sabor je la puan syalinda ni...org ngah runsing umah naik air...dia tgk bekas garam pulak...huuuhuu...hadiah kahwin org kasi la puan...

    ReplyDelete