Blogger Templates

Tuesday, 15 November 2011

SeVen SEa

Assalamualaikum w.b.t..

Hari ni aku nak share skit pasal multivitamin jenama seven sea yang telah aku gunakan untuk anak aku start beberapa bulan yang lalu...anak aku ni selalu sgt sakit, selsema la, batuk la..dari kecik sampai la besar..dah la dok taska lagi la susah nak baik...baru baik kene balik...dr kata anak aku ni suspek bronchitis..setiap bulan, lebih tiga kali aku ulang alik ke klinik...masa kecik pernah kene sedut kahak, sampai berdarah2 hidung...nebulizer tak usah cakap la...sokmo gak dia kene sedut...ubat mahal yang pernah dia makan untuk kurang kan simptom batuk n selsema adalah singulair, 1 biji RM9, sib baik ade panel husband....akhirnya masa raya aidilfitri yang lalu  anak aku selsema n batuk kuat, husband aku kata tak boleh jadi ni, sian dia dari kecik sampai besar makan ubat..so husband aku g la farmasi beli vitamin seven sea ni, balik tu terus bagi kat zahraa..dua tiga hari lepas bagi vitamin ni selsema & batuk dia terus hilang dan sampai skang dia dah tak kene batuk & selsema lagi...alhamdulillah...syukur pada ALLAH....tapi kita sebagai bonda dan papa dia ni la kene rajin, setiap pagi sebelum g taska bagi 5 ml, sebelum tido malam 5ml...benda2 cam ni kene rajin n konsisten...dan kebaikan lain selera makan zahraa pun semakin bertambah...sape nak cuba boleh la...keberkesanan dia mungkin bergantung kepada individu...kalau nak tahu maklumat lanjut kebaikan vitamin ni bleh la ke link seperti di bawah...Disini aku sertakan gambar untuk rujukan korang semua...Harga biasanye ikut farmasi dalam RM38 ke atas..aku selalu beli kat myfarmasi, sebab selalu sale, beli yang besar dapat free yang kecik...ok la akhir kata "sharing is caring"......



(kredit untuk mr google)

No comments:

Post a Comment