Blogger Templates

Monday, 5 December 2011

Cer!tA HuJuNG MinGGu...

Pagi sabtu lepas siap mandi aku terus ke dapur, untuk siap kan bekpes kami sekeluarga...panaskan sardin untuk cicah ngan roti...buat air kopi untuk papa...mandikan zahraa...pas2 rehat jap, kemudian aku sambung balik masak untuk lunch pulak...aku masak nasi goreng je..sebab barang basah dah abis..ingat kan nak g cari kat pasar malam bangi malam nanti....lepas lunch & solat, kitaorg tido jap sebab petang nanti nak keluar cari buggy untuk zahraa....baru nak lelapkan mata, ada org ketuk pintu...rupa2nya jiran depan rumah hantar sup tulang & kerabu kerang...Alhamdulillah, rezeki....dalam kol 3 petang, kitaorg gerak dari rumah ke gudang my dear, puchong....best jugak tempat ni, macam2 barang baby ada dengan harga yang agak murah berbanding dari kita beli di kedai...cuma bezanya kita hanya boleh tgk catalog & pilih yang berkenaan dan bayar...kalau kat kedai kita boleh tgk life...hari tu my dear ada buat jualan gudang besar2an tapi tak sempat nak g time tu...akhirnya, dapat jugak la apa yang dicari....dari my dear, kitaorg ke mydin putrajaya  cari barang dapur...habis shopping kat mydin kitaorg g pasar malam bangi pulak....beli barang basah...memang murah2 barang kat pasar malam bangi ni...ayam RM 6.20 je sekilo, besar2 pulak tu...sayur 3 ikat RM 2.00 memang murah la....lepas selesai beli barang basah, aku pun ajak papa balik....sampai2 je umah semua kelaparan...apa lagi..jom la makan...ada nasi goreng, mee goreng, kopok lekor, ayam goreng, sup tulang & kerabu kerang jiran......bonda, papa & zahraa pun tersandar kekenyangan....

Hari ahad pulak, papa kene standby...so tinggal la bonda & zahraa....sebelum papa g keje bonda masak roti canai segera & air kopi untuk papa....lepas tu bermula la kerja2 sebagai suri rumahtangga...basuh baju...lipat baju....masak....buat itu..buat ini...tgh hari papa balik rumah jap...so kitaorg lunch sama2...lepas papa g keje balik..aku & zahraa pun ape lagi...tido la...hiihiiii....petang tu pulak...aku & zahraa bersenam dalam umah menggunakan tali skipping yang papa beli kat mydin semalam...sebelah malam nye, lepas makan malam...kitaorg layan master chef & RM 1,000,000 Money Drop & ZZZzzzZZZzZ........

No comments:

Post a Comment