Blogger Templates

Wednesday, 28 December 2011

KuaLa LumPuR....

Hari sabtu yang lalu...aku, papa & zahraa g jalan2 sambil beli2 barang kat sogo, Jalan TAR & JAKEL...best giler!!...dah lama tak g beli belah kat KL...kita org g naik LRT je...tak yah nak ngadap jem...huuhuuhuu...sampai2 terus je depan pintu sogo...papa shopping seluar slack kat sogo...
memang murah...papa rembat 2 helai...
bonda pulak beli baju kelawar kat jalan TAR, beli utk zahraa sekali...
kat JAKEL pulak kita org cari baju raya....hahahahahahaha...awal gile beli baju raya!!!
tema raya tahun depan warna merah...jangan jeles tau...
ramai jugak org hari tu....ada yang sibuk beli barang sekolah anak2...
ada yang beli barang untuk sambut krismas....
tapi tak la ramai sgt macam SALE time hari raya aidilfitri yang lalu..

 tunggu LRT...

 nampak tak token yang bewarna biru tu??
itu adalah tiket LRT yang baru...
skang semua tiket LRT diganti dengan token....jakun jugak la kita org ni...
naik je LRT kene scan token tu...
turun LRT pulak kene masukkan token tu ke dalam lubang yang disediakan...
macam masuk duit dalam tabung...

 tengah tunggu staf sogo potong seluar papa...

 ke hulu hilir zahraa bawa buku yang papa beli untuk dia....

 Jalan TAR, depan Wisma Yakin...

 zahraa dah mula menunjukkan muka yang kebosanan...

masa untuk pulang...melalui jejantas LRT masjid Jamek...
terpegun zahraa tgk kereta yang bergerak di bawah jejantas..

Tuesday, 27 December 2011

FisKe SteakHouse.....

Aku & mai (membe aku) dah lama plan nak g makan kat tempat ni....akhirnya malam ahad yang lalu impian kita org untuk dinner bersama di Fiske SteakHouse menjadi realiti....kita org plan gerak lepas maghrib...mai & husband dia gerak dari putrajaya...aku, papa & zahraa gerak dari pandan....so kita org jumpa kat petronas depan tesco ampang....dari petronas ke restoran tersebut dalam 10 minit...kebetulan MRR2 memang tak banyak kereta, perjalan kita org menjadi mudah & lancar....hiihiihii....mungkin sebab ramai org balik kampung sempena cuti krismas....kalau tak terpaksa la ngadap jem...

Jom nikmati gambar2 yang sempat kita org ambil...mesti korang semua terliur....apa lagi g la try!!

 ini menu aku, beef steak special...

 ini menu papa, lamb chop special...

 ini pulak menu mai & husband, chicken chop special...

tikam jangan tak tikam....sib baik ayam...

 senyum....posing dulu sebelum makan...

 mocha blended...

 telan air liur zahraa tengok bonda nye menu....


 choc oreo blended...

Luving couple 1....

 Luving couple 2...

licin....

Bagi aku, makanan kat restoran ni ok la...sedap...yang penting sgt2 murah...sgt2 kenyang dengan satu menu saje...ingat kan nak ambik desert, tapi suma dah tak larat nak makan....huuhuu...

MaKan, MaKan & MaKan lagi....

Morning....
N3 pertama aku untuk pagi ni, mengenai makan....hiihiihi...hari ni aku nak cite pasal makan je...tak ade diet2 k....kebetulan pulak minggu ni balik umah mak aku kat pandan...bila sesekali balik ni, mak aku pasti menyediakan hidangan2 yang best2 untuk dinikmati...hiihiihi...lebih2 lagi untuk cucu kesayangan...macam2 nenek masak & sediakan....

Jom layan gambar zahraa yang sedang menikmati keenakan menu kegemarannya....

 aUuMMm...

 sate ayam kegemaran zahraa...

 NyummmmY...sedap nye durian ni....

 makan fries sambil layan cartoon...

zahraa sambil makan + posing....


Friday, 23 December 2011

SeNyUmMMmmm....

Pagi2 lagi bonda zahraa ni dah senyum panjang...hiihiihii...seronok sangat hari ni sebab papa bagi duit belanja lebih...bulan ni rezeki kami sekeluarga lebih skit...Alhamdulillah...isnin lepas bonda dapat bonus, hari ni papa pulak dapat advance bonus....awal bulan depan dapat dividen ASB pulak...huuhuuhuu....syukur kepada Allah yang memberi rezeki kepada semua umat2 ciptaan Nya... 

Banyak betul perancangan yang nak dibuat dengan duit2 tersebut...papa pulak biasa la awal2 lagi dah planning nak beli dina...papa kata skang harga emas turun...so time ni la kalau nak beli pun....i follow aje...bonda nye perancangan kalau ada lebih nak shopping baju raya....ekekekeke..kan skang jakel ngah buat YES....mak aii, awal nye dah pk raya...bonda pun ada planning nak beli katil untuk zahraa....bonda nak start ajar zahraa tido bilik sendiri...

Ibu bapa kat luar sana pun mesti sibuk menyediakan persiapan sekolah untuk anak2...berbelanja la dengan berhemah ye kawan2...duit untuk simpanan jangan dilupa....kita bukan tahu apa yang akan berlaku di masa hadapan....simpan la walaupun sedikit....hiihii...pesanan ikhlas dari bonda untuk kawan2 semua & diri sendiri....

Thursday, 22 December 2011

SBPA TanGGuh.....

Takyah fening2 pk nak sain ke tak nak...Perdana Menteri pun dah umumkan penangguhan SBPA untuk dirunding semula dengan penjawat awam, begitu la kata CUEPACS setelah selesai mengadakan perjumpaan bersama PM hari ini...tunggu la sidang media yang akan CUEPACS adakan untuk mengetahui maklumat selanjutnya....hiihiiiii...alhamdulillah, akhirnya rungutan2 staf gomen terutama dari kumpulan pelaksana didengari oleh PM....ini baru betul rakyat didahulukan pencapaian diutamakan....semoga ada penambahbaikan dalam SBPA sebelum ia dilaksanakan semula....

DuIT BaRU....

Tahun depan pakat ramai2 kita tukar duit baru....huuhuuuhuu!!!

kredit to mymetro....

Wednesday, 21 December 2011

YuRaN TasKa...

Petang semalam, masa ambil zahraa dari taska terus settelkan yuran2 taska untuk tahun depan...pendaftaran untuk tahun depan sahaja dalam RM 805.00 tapi semalam bonda cuma bayar RM 500 dulu + yuran bulan januari 320.00....



Yuran pendaftaran untuk tahun depan agak mahal skit berbanding tahun ni...rupa2 nya yang buat mahal buku2 zahraa...buku yang paling mahal english & sains, sampai 40 hinggit kau...harap2 berbaloi la dengan apa yang bonda bayar...tak pe la, yang penting zahraa hari2 semangat nak g school...dia budak baik!!bangun pagi pun tak nangis...rezeki yang bonda dapat tiap2 bulan pun memang untuk zahraa...impian bonda semoga tahun depan zahraa dah kenal huruf A B C....Z dan Alif Ba Ta...Ya

JoM BeKPeS....

Jom makan kawan2!!!!Lapo ni...

Menu sarapan pagi utk hari ini : Nasi, ayam goreng KFC & sambal bilis & kentang...NyUUmMMMYY..

Tuesday, 20 December 2011

BBQ MaLaM RaYa....

Tiba2 teringat malam raya haji yang lalu....ber BBQ bagai...memang best sgt...bersama2 jiran sebelah rumah abah aku kat Pandan Indah, KL...ptg tu aku & papa g beli barang kat tesco, kebetulan esok raya so harga ayam memang sgt2 la murah kat tesco...balik dari beli barang, terus papa bersih2 kan ayam...tugas bonda menyediakan bahan2 perap untuk ayam & sosej....kita org perap ayam tu semalaman...

 ayam & sosej yang telah diperap...

 proses bakar membakar!!!hiihiihii....

 mari lihat!!pasti terliur....ada kepak, ada peha...

dan hasilnya...untuk dihidangkan pada para tetamu di malam raya haji... :-) NYumMMMy...

AkTiViTi BaRu ZahRaa!!

Balik je dari taska, terus minta papa punye hp...tak papa nye hp, bonda nye hp yang jadi mangsa...anak bertuah sorang ni...kerjanye main angry bird, main puzzle A B C...kang tak bagi mengamuk pulak...fening kepala bonda dengar zahraa jerit2....huuhuuuhu...layan kan je la....budak2 zaman sekarang...zaman2 kita dulu layan galah panjang, rounders, tenteng..suma permainan yang menggunakan tenaga & menyihatkan tubuh badan... 

kalau dah dapat hp...gitu la gaya nye...

tengok tu!!!cam pandai je...

Monday, 19 December 2011

PaMerAn HarTa TaNah BuMiPuTeRa....

Assalamualaikum semua!!korang semua sihat??aku & papa sihat aje...cuma zahraa masih batuk skit2...dah lama cuti, nak start keje balik punya la malas...kalau ikut kan perancangan awal aku cuti dari 14 hb sampai 26 hb tapi disebabkan operation zahraa postponed, aku cancel la cuti yang telah aku pohon untuk minggu ni....

Untuk pemulaan hari ni aku nak cite pasal pameran harta tanah bumiputera yang telah berlangsung pada 16/12/2011-18/12/2011 di Mid Valley....aku & papa dengan semangat g la pameran ni untuk survey rumah pertamaku...survey punye survey adalah rumah2 yang aku & papa berkenan, cuma kita org masih berkira2 lagi nak ambik atau pun nak survey lagi...tengok lah cam ne nanti...ada rezeki aku & papa untuk beli rumah sendiri adalah...InsyaAllah dengan izin Nya....

Walaupun kita org g hari weekdays, parking tetap susah...dengan jem sepanjang2 masuk pintu mid valley tu...kalau ikut kan hati memang aku tak suka g situ kecuali memang betul2 mermerlukan aku ke situ...huuhuuuhuu...berbalik cite pasal pameran yang aku g tu, bagi aku harta tanah skang ni sgt2 la mahal...untuk org muda seperti kami yang baru bekerja ni kene pk dua 3 kali sebelum beli rumah tapi kalau tak beli skang harga rumah setiap tahun semakin tinggi...rumah2 yang ada kat pameran tu kebanyakkan nye berharga 400k...kita org ni memang tak mampu la nak beli rumah dengan nilai sebegitu...itu je la yang dapat aku rumuskan pasal pameran tu...
no money no rumah k...

pintu masuk ke pameran tersebut...org tak ramai sgt pun..mungkin sebab hari jumaat kot!!


diantara rumah2 contoh yang terdapat di pameran tersebut...

Lepas habis pusing2 kat pameran tu..kita org pun jalan2 la, usha2 ape yang best kat mid valley tu...hiasan2 di mid valley skang ni lebih kepada hari krismas....ye la, kan tak lama lagi semua penganut agama kristian nak menyambut raya dia org....aku, papa & zahraa pun tak lepas kan peluang untuk berposing dengan pokok2 yang diaorg hias....hiihiihii...

 cantikkan??

 ape la yang mek zahraa ni buat...

 papa & zahraa...

 habis buah ceri tu zahraa kerja kan...hihiihii

 peace!!!

 alamak!!salji dah turun la...

 papa posing...

zahraa & papa khusyuk tengok air pancut yang terletak diantara bangunan mid valley dengan the gardens mall..masa ni kita org otw balik...kita org parking kat the gardens mall...parking kat mid valley suma full..

Alamak gambar bonda tak de la...hiihiihii...asyik sibuk ambik gambar zahraa & papa je sampai lupa nak ambik gambar sendiri...

Wednesday, 14 December 2011

OperaTion PostPoned........


Setelah hampir 1 hari berkampung di Pusat Perubatan Universiti Malaya, kami sekeluarga dibenarkan keluar wad pada jam 5.30 petang...pembedahan yang sepatutnya berlangsung esok telah ditunda pada 19 Januari 2012..

Sepanjang berada di wad hari ini, sgt2 la memenatkan dan kurang selesa..wad pediatrik 3 masih berada di bangunan lama sedangkan wad pediatrik lain telah berpindah ke bangunan baru..so bila bangunan lama ni paham2 je la...tapi dr dan nurse semua memberi layanan terbaik!!

Pembedahan terpaksa ditunda kerana dr bius tidak mahu mengambil risiko...hasil ujian darah zahraa, dr mendapati sel darah putih melebihi kebiasaanya dan dr mengesahkan zahraa dijangkiti kuman pada paru2... sekiranya pembedahan tersebut dilakukan juga, dr perlu menyediakan 1 bilik di ICU untuk zahraa..

Hasil perbincangan dan penerangan dari dr...bonda & papa bersetuju pembedahan tersebut ditunda...sebarang kemungkinan mungkin berlaku sekiranya pembedahan tersebut diteruskan...mungkin akan melibatkan kehilangan nyawa...kami sekeluarga akan kembali semula pada bulan hadapan di PPUM...semoga next temujanji kesihatan zahraa akan benar2 bersedia untuk menjalani pembedahan...



Tuesday, 13 December 2011

CUt! PanJang...

Esok aku dah mula bercuti...esok pagi2 dah kene g Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)...papa, bonda & zahraa akan mula berkampung disitu sehingga la segala2 nye selesai...hari ahad yang lalu seorang dr dari PPUM telah menghubungi papa, untuk bertanyakan kesihatan zahraa...aku agak risau jugak sebab zahraa ada batuk skit2...mengikut prosedur dari pakar bius, kanak2 yang perlu menjalani pembedahan hendaklah bebas dari batuk sekurang2nya 2 minggu sebelum pembedahan....oh!!Ya Allah, Kau permudahkan la segala urusan....

Hanya Allah je yang mengetahui betapa tidak tenang nye perasaan aku sebagai seorang bonda di ketika ini....dup dap...dup dap...macam2 yang difikirkan...pembedahan adalah 1 prosedur yang besar dan rumit...oleh itu, papa & bonda perlu bersedia dari segi mental dalam menghadapi sebarang kemungkinan yang akan berlaku...semoga dijauhkan dari sebarang komplikasi yang tidak diingini sepanjang pembedahan tersebut berlangsung dan semoga zahraa kuat menghadapi semua ini....


Monday, 12 December 2011

SeLaNgOR CuTI!!!

Best le staf2 yang bekerja kat negeri selangor...hari ni sambung cuti lagi!!termasuk la papa, tapi bonda dah sedia kan list untuk papa buat...huuuhuuu....so hari ni walaupun papa bercuti...papa kene la kemas apa2 yang patut kat umah tu ek!!!sian papa kene dera ngan bonda....tak pe, bukan nye selalu...sekali sekala aje...have a nice day papa!!!apa la agak nye yang tgh papa buat skang ni???

Friday, 9 December 2011

PatChi....

Sape pernah makan chokolate ni??

aku first time makan chokolate ni...hahahahaaha, kesian kan???tapi chokolate ni sgt2 la sedap!!!zahraa pun pandai, rasa sekali nak lagi....ni pun merasa sebab org bagi...org kata chokolate ni mahal ek??aku baru tahu rupanya chokolate ni ada jual kat KLCC...huuhuuu....lepas ni g KLCC, bleh la borong banyak2!!

BerSaksikan BuLan PurNama!!

Bersaksikan bulan purnama dan hanya beralaskan tikar, kami tiga beranak celebrate ulangtahun perkahwinan papa & bonda yang ke-4!!

 kek segera!!

 di antara menu istimewa malam itu...

 pizza yang tiba agak lewat...so, dapat cupon free lagi...hiihiiihii!!

 air rebena untuk papa, bonda & zahraa...

 nyummmyyy!!!zahraa yang paling excited....