Blogger Templates

Saturday, 28 January 2012

Alhamdulillah.......Semuanya Selamat!!


 
Dari semalam nak update mengenai perkembangan zahraa...
tapi masa tak mengizinkan..
semalam  petang...
zahraa sudah dibenarkan discaj dari PPUM...
Alhamdulillah...
semuanya berjalan seperti yang dirancangkan...

ohhh....penat sungguh rasanya!!
bonda & papa tak cukup tido, makan tak menentu....
dengan aircond hospital yang sgt2 kuat...
menunggu di dewan operation yang agak lama....
malam pulak dikelilingi dengan mesin2 yang sentiasa berbunyi...
  sebabnya zahraa ditempatkan bersama bayi2 yang mempunyai masalah kritikal...
dan sentiasa bergantung kepada mesin...
hanya Allah sahaja yang tahu...

bila dr kata boleh discaj je...
rasa nak melompat je...
seronok sangat2...
zahraa pun happy...
zahraa sangat fobia & trauma dok kat situ...
pantang nampak nurse & dr je...
menjerit sekuat hati....

kami sekeluarga pulang ke umah atuk zahraa dulu...
sebab nak tanam jari zahraa yang dr buang masa pembedahan...
putrajaya dok pulak tingkat 11 mana nak cari tanah...
hari isnin ni zahraa kene g hospital semula...
dr nak buka pembalut kaki zahraa...
harap2 semuanya ok...
sepanjang kat umah ni memang kene pantau zahraa betul2...
demam dia...
pembalut kaki tak boleh kene air atau kotoran...
takut jangkitan kuman...
kene continue antibiotik sampai habis...

bonda nak ucap terima kasih sgt2...
kepada membe2 lama kat UM yang sudi dtg melawat zahraa..
kak ina, nurul, kak izan, kak liza, nurza...
&
ibu zura dan family yang terus datang bila tau zahraa dah sampai umah atuk..
tidak lupa juga kepada membe2 dan saudara mara yang sentiasa mendoakan zahraa dari jauh...

 zahraa baru keluar dari dewan bedah...
mabuk2 kesan dari ubat bius..

 zahraa baru mula makan selepas pembedahan...
sian dia 1 setengah hari puasa...

 aktiviti zahraa sepanjang di hospital...


hari ketiga selepas zahraa di bedah...

3 comments:

  1. alhamdulillah syukur.....semuanya dah selamat.....

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...zahrah dah ceria mkn aiskrim dah.. semoga cepat sihat yer syg..dah selamat dah..syukur..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...selamat semua....makan pantang sikit ye...tapi kalau ok takperla...semoga zahra sihat selamanya...amin

    ReplyDelete