Blogger Templates

Tuesday, 14 February 2012

Perkembangan Kesihatan Kaki Zahraa


Semalam aku cuti lagi...
bawa zahraa ke PPUM...
follow up kaki zahraa.....
so far luka bawah tapak kaki memang dah kering sepenuhnya...
cuma bahagian atas kaki masih basah dan menampak kan isi daging...
seriau bonda & papa tengok nurse cuci luka semalam ...
siap toreh2 pakai pisau untuk buang benda2 yang akan mengahalang sel kulit baru untuk tumbuh...
sebab luka nampak cam tak cantik je...
so nurse kata kita try guna satu produk ni...
ape tah nama dia...
benda tu kene tepek kat tempat luka tu....
dalam benda alah tu ada silver, 
tujuan sliver tu untuk membunuh kuman2 yang menyebabkan luka lambat sembuh..
RM 20.00 satu packet...ubat tu pulak GL tak cover...
so kene bayar sendiri la....
papa kata nanti dia claim ngan opis dia...selamat!!
lepas settel dressing luka..
kene g bahagian pemulihan anggota pulak....
nak kene buat kasut khas untuk zahraa...
tapi dr kat situ kata dia tak kan buat selagi kaki zahraa tak sembuh...
nanti takut luka lagi teruk....
kene tunggu lagi la...
sian zahraa.....terbantut nak jalan...
semalam bincang kos nak buat kasut khas tu ngan dr...
dr kata harga dia dalam RM 420.00....
u kene bayar sendiri dulu...
kalau u kerja ngan goverment u bleh try claim....
so pagi2 tadi sampai opis aku call bahagian pengurusan untuk kepastian...
bleh try claim tapi kelulusan dibuat panel yang dilantik oleh Kementerian Kesihatan Malaysia ...
panel lulus atau pun tidak...cuba je la pohon...
harap2 lulus...
tapi zahraa happy la semalam dr kata dah tak yah pakai back slep lagi...
pakai bandage je...selesa skit rasa nye...
bonda harap minggu ni luka zahraa dah kering sepenuh nya....

bonda snap gambar ni pagi tadi...
time zahraa nyenyak tido...

No comments:

Post a Comment