Blogger Templates

Tuesday, 17 April 2012

Burger Bakar Kaw Kaw...Memang Kaw!!!

Sejak fenomena burger kaw kaw ni melanda KL....
bonda pun x lepaskan peluang untuk menikmati kesedapan burger tersebut...
sabtu malam ahad yang lalu...puas pujuk papa g cari....
walaupun hujan agak gerimis....papa tidak mengecewakan permintaan bonda...
hiihiihii....
kebetulan balik umah mak di pandan indah...
dan cawangan dagang avenue dekat je ngan umah mak...
burger bakar kaw kaw ni ada 3 cawangan...
1. wangsa maju 2. dagang avenue, ampang 3.lokas makan, puchong utama....

sampai je di tempat kejadian....org dah mula beratur panjang....
bonda pun beratur la sekali...sementara tunggu papa cari parking...
kemudian bonda & papa sama2 beratur bermula dari jam 6.45 petang....
akhirnya dapat order kol 8.30...baru order k....
kol 9 baru dapat burger nye....uh memang terasa lenguh la kaki ni...
sib baik zahraa tinggal ngan nenek kalau tak....

akhir nya sampai je umah....
masing2 mula menikmati burger kaw kaw yang dikatakan kaw tu...
bagi bonda...sedap la...
tapi betul la kata papa...bila dah sejuk rasa nye agak kureng skit...
mungkin kene makan terus kat situ baru sedap kot...
harga nye pulak...memang agak mahal...
tapi berbaloi la ngan isi daging yang agak tebal...mahal dari mcd woo....
tapi berbangga la gak sebab produk tu melayu punye...
yang sanggup beratur pulak ada cina, india, melayu & lain2 kaum....

13 comments:

  1. teringin gak klu camtu tp kat Penang xde la kak..huhuhu..tp kena beratur tu perghhh lama giler laa kak.tp klu nak merasa apa salahnya kan..tengok daging tebal tu yang tak tahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah skit lagi ada latu kat penang...sekali sekala makan beratur panjang tak pe la...hari2 pengsan...hiihiii

      Delete
  2. k fine bega tuh nampak sedap..laporrr

    ReplyDelete
  3. burger tu mesti nak kena makan panas2x kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...biasa bila ada cheese ni cam tu la..

      Delete
  4. wee cam happening jer betui kerr best nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. best!!g la try...hiihii...tapi lenguh skit la...

      Delete
  5. salam kenal.. sedap ekk... kedai yg wangsa maju tu dok tang bawah ofis aje .. tapi x penah teringin nak makan sbb entah le sbb nyampah kot .. kedai burger ni siang dia wat gerai makan tengah hari .. kekadang kedainyer bukak kekadang nyer tutup .. tensen la sbb kawasan sini susah nak cari kedai makan tengahhari ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke??best le bleh makan hari2...sebelum org ramai bleh beratur dulu...hiihiii...ooo...mungkin makan tgh tu owner lain kot...lepas ni bleh la try...nak kata sedap sgt tu susah gak sebab selera org lain2...

      Delete
  6. akak pun teringin nak mkn burger bakar ni.Dah kerap sgt dgr n tgk citer org mkn je.Kena tggu la kalau balik cuti ke klang nnt leh la ke tempat tu..tu pun kalau asben kata ok.Agak2 dorg ni akan bukak francais kt Perak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah kak...nanti dah femes & dah lama skit mesti ada francais punye...tapi biasa la bila dah francais ni mesti rasa pun dah kureng...hihii...cut sana cut sini...

      Delete
  7. Hi....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan ngan famili kat Burger Kaw Kaw branch Puchong. Memang betul ramai orang. Masa tu takde kasik nombor so kene la beratur...
    Senang2 tu jengok la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com konsep pasal makan jer 100% takde topik lain.
    Kalu sudi tu follow yer blog saya TQ, TQ, TQ

    ReplyDelete