Blogger Templates

Thursday, 12 April 2012

Gempa Bumi Di Aceh Dirasai

Semalam cuti 1 hari korang suma g mana??
mesti best kan dapat cuti...walaupun 1 hari je...
bonda, papa & zahraa dok umah je...
bonda tak sihat...
demam, batuk, selsema & lemah2 badan...
hari ni g opis pun masih tak sihat....
tapi gagah kan diri jugak....

pagi ni bonda nak cite skit kisah lucu yang berlaku semalam...
bonda & papa tak tahu pun semalam ada gempa bumi....
dalm kol 4.30 petang cam tu kot...
bonda baring2 kat sofa...pas2 rasa panas pulak...
turun baring kat lantai....
tiba2 badan bonda goyang2 dengan sendiri nye...
bonda panggil la papa...
papa...papa...cuba tengok badan bonda ni...
dia goyang2 la....nape ek??
kuat betul kesan ubat ni....
sampai bleh goyang2 kan badan....hiiiihii...
papa pun pelik...dia pun nampak badan bonda goyang2...
lepas tu dalam kol 5 cam tu...
jiran sebelah umah pun mesej....su kau rasa tak ada gegaran??
bonda pun call tanye...gegaran apa fiza?
dia pun bagitahu la, ada gempa kat aceh...air dalam aquarium dia pun berkocak kuat...
ooo....gempa rupanya...bonda ingatkan yang goyang2 tadi kesan dari ubat...
hiihii....first time rasa goyangan yang kuat cam tu sekali...

Ya Allah...kau lindungilah kami semua....
harap2 tak ada ape yang berlaku....
semoga bumi aceh dan negara di sekitarnya dilindungi....Amin....

5 comments:

  1. hehehe..kelakar pulak hehee=p

    tp alhamdulillah acheh & semua x apa2..
    peringatan dr ALLAH supaya kita beringat
    terasa semakin hampir kiamat..takutnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mummy danisha...bila ingat balik lawak pun ada...bila ingat kiamat takutnya...semoga mengingatkan kita supaya sentiasa mengamalkan segala suruhan Nya dan meninggalkan apa yang dilarang...

      Delete
  2. time gegaran tu pun saya tengah baring..rasa katil saya bergoyang2 nasib baik siang kalau malam confirm saya ingat ada hantu katil hahaha

    ReplyDelete
  3. semoga Allah melindungi kita dari azab bencana alam,takut.

    ReplyDelete
  4. semoga warga di acheh besabar hendaknya.

    ReplyDelete