Blogger Templates

Monday, 14 May 2012

Lunch @t Perkampungan Bunian

Seram kan dengan tajuk N3 ni...
tapi tu la realiti nye....
sebenarnya nama kedai makan ni Restoran Tapak Sulaiman...
bonda pun pelik mula2 tu...
nape la org bagi nama tempat tu cam tu....
tapi tadi bila g makan kat situ baru tahu....
oooo...mungkin sebab kedai makan tu jauh ke dalam kampung...
tu la satu2 kedai makan dalam kampung limau manis ni...
kampung limau manis ni pulak terletak diantara bangi & kajang....

pelik gak kedai yang tersembunyi ni...
mempunyai customer yang sgt2 ramai.....
ni mesti kes mulut atas mulut ni...
kalau tak booking jgn harap dapat makan....
dan makanan dia.....sgt2 sedap....
macam makanan yang mak2 kita selalu sediakan....
makan pun berhidang k...
yang paling penting makanan dia sgt banyak...
dan harga dia tak berbaloi dengan makanan yang di hidangkan....
tak berbaloi sebab murah k....

memang feel la makan kat situ...rasa macam makan kat kampung...
rasa macam makan kat kenduri pun ada...
sebab nye kita tak yah susah2 nak order ape....
lauk kat situ semua nya sama je....
menu akan berubah mengikut hari...
hari ni kan hari isnin, so menu nya adalah :
ketam masak lemak cili api, ikan goreng kicap, ayam goreng, sayur kobis & sambal belacan...

tadi g 4 org....semua tolak menolak untuk menghabis kan nasi & lauk....
banyak sgt yang di hidang...
sib baik ada papa & uncle harith (membe papa)...
lepas makan suma x larat nak bangun....

sampai2 je tgk nama dah ada atas meja....

 simple je kedai makan dia kan....tapi servis 5 star ma!!!

 tukang perabih...

gambar dah licin je sempat snap....
gambar sebelum tu tak sempat snap sebab suma dah tak sabar... 

 papa dok sedut isi ketam...
yang lain dah tersandar....

7 comments:

  1. uikk... macam best jee... nak kena terjah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terjah jgn tak terjah...memang tak menghampakan...jgn lupa book dulu ye...

      Delete
  2. wah...nampak berselera msg2 makan heee

    ReplyDelete
  3. berselerana.. mesti sedap2 mknan kat sini kan.. pape pun, salam kenal dr sy..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sodap...tu yang sampai menjilat jari...:P

      Delete
  4. ada no restaurant itu tak?? saya dah hilang no nyaa...memamg sedap gilaaa kat situ ketam masak cili padiii

    ReplyDelete