Blogger Templates

Wednesday, 16 May 2012

Trip To Port Dickson~2 Hari 1 Malam

Sedey sgt nak mula kan cite pasal trip ni...
sebab separuh gambar yang di ambil menggunakan tepon....hilang!!!
motherboard Samsung Galaxy SII bonda rosak....
skang berada di Samsung Centre....
sedih sgt....dah la banyak gambar dalam tu....
sib baik under warranty....kalau tak lagi sedey....

tak pe2...kita tgk gambar yang ada je la ye....
& bonda cite keseronokan trip ke PD bersama jiran kesayangan bonda...
dah lama sebenarnye plan ngan jiran sebelah umah bonda ni....
akhirnya sabtu yang lepas sampai la kami 2 keluarga ke PD...
kami bertolak dari Putrajaya jam 9.30.....
sampai sana kol 11.30 terus lunch kat Cowboy Place...
memang terbaik la ayam panggang dia + nasi kukus...
tapi yang paling istimewa dan bonda tak pernah rasa kat mana2 lagi adalah sos nye...
tgh cite ni pun terliur....



perut pun dan kenyang....bergambar pun sudah...
so ape lagi....masa untuk merehatkan diri....
go to tiara beach resort untuk check in.....kami stay kat apartment 2 bilik...
sampai tiara dalam kol 12.30....
bersih kan diri, solat & ZZzzZzz....
lepas solat asar lebih kurang pukul 5 petang....
kami bertolak ke teluk kemang...


kami pun agak pelik....
time kami pergi ni tak ramai org...
boleh dikata kan sepanjang jalan ke teluk kemang pun lengang....
mungkin tengah bulan kot....

pukul 6.30 petang kami pulang ke hotel semula....
seperti biasa bersihkan diri & solat....
lepas maghrib kuar balik....
Diner Time!!!!
kami makan di Restoran Nasreen Seafood (Songkhla)...
memang betul la org kata....susah nak dapat dinner yang best2 kat PD ni...


lepas makan kami pusing2 pekan PD....
pas2 balik tido la.....

pagi ahad tu suma dah ready nak mandi pool....
tapi sayang hujan la pulak...
jadi lepak dulu la sambil layan nasi lemak.....
kol 9.30 baru turun pool.....
berendam la puas2...sampai kecut2...
kol 11.30 kami balik hotel....siap2 nak balik....
kol 12.30 gerak dari hotel...singgah lunch...
lunch tempat yang sama...cowboy place....
mana tak nye kami teringat2 ayam panggang & sos yang marvelos....
lepas lunch masuk highway menuju ke putrajaya.....

ini la satu2 nye gambar yang ada masa mandi pool kat tiara....
gambar ni pun ambik dalam instagram...
yang lain suma hilang....sedey sgt2....

seronok sangat2 dapat bercuti bersama keluarga & jiran kami....
next plan ke Melaka pulak....

7 comments:

  1. tiara beach resort eh..best..best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...pool dia memang menarik...:)

      Delete
  2. ala ciannya gambar hilang.. tapi next time bleh pergi lagi.. sib baik dekat kan.. kalau obersea lagi haru kalau gambar hilang..

    ReplyDelete
  3. tiara beach resort tu kami pernah menginap dulu masa mula2x bukak.... best kan kolam mandi dia.... kami sekeluarga hilang kisah nak mandi laut terus berendam dalam kolam ajee... haaa3x...

    ReplyDelete
  4. nie yg rasa cam nak balik malaysia nie.. hehe..

    ReplyDelete
  5. hehe.. itulah.. bertapa bertuahnya kita lahir di malaysia ni.....

    ReplyDelete