Blogger Templates

Friday, 27 July 2012

Berbuka Nasi Arab @Ramadhan 6

Semalam bonda minta papa tapau nasi arab...
kat saba, cyberjaya....
memang beratur la menunggu...sian papa...
sib baik servis dia tip top... laju la...
pas2 ambik zahraa terus g alamanda...
nak ambil kek yang bonda tempah pada hari isnin...

kira semalam buka pose sambil2 tu celebrate besday zahraa sekali...
bonda ajak jiran sebelah berbuka sekali...
memang besh sangat....
meriah rumah bonda semalam....
kalau tak berbuka berdua je...


sebenarnye bonda ni tak suka sangat nak beli makanan2 kat PARAM...
lebih suka masak sendiri...
rasa bila g PARAM ni lagi penat dari memasak kat dapur...
hehehehe....nak ngadap jem, bersesak2 ngan org...
tapi apa kan daya barang dapur tak sempat lagi nak beli...
baru plan nak g pasar borong selangor esok...
bila ada bahan ni baru semangat skit nak masak....

 seronok sangat...
besday party yang sangat2 santai...

 nyummmy...

 jenuh papa potong kek...
keras sgt...dah macam ais batu....
nama pun kek ais krim kan...

 seronok kalau kita hidup berjiran ni...
lagi2 kalau kita anggap diaorg cam keluarga...
ye la, apa2 pun jiran la yang  paling dekat...

kek zahraa sudah cair....

nampak nye petang ni kene g PARAM lagi la...
uh..tak suka nye...
esok baru start memasak juadah berbuka....
nak makan apa pun tak tahu??
sib baik la bonda & papa jenis tak kesah...
ada nasi, kurma & air pun dah cukup....
apa2 pun bersederhana la....


17 comments:

  1. mesti sedap kek tu smpai habis licin ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kek nye tak sedap..ais krim nye je sedap...

      Delete
  2. em sedapnya.. teringin nak makan nasi arab..

    ReplyDelete
  3. xpenah rasa nasi arab tu. ramai kata sedap..
    kek zahra comel la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq auntie...memang sedap makan sekali nak lagi dan lagi dan lagi...hehehee...

      Delete
  4. sy pena makan sekali je kat situ..sedap hehee....kek BR memang camtu...keras giler huu

    ReplyDelete
  5. suraya, macam sedap kek tuu wei..baskin robin punya kek kaa?
    aku tengok Zahraa macam orang Korea laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah puan syalinda baskin robin nye kek...hahahaha...mak nye peminat cite korea..

      Delete
  6. nasi arab tak pernah try lg....org cakap sedap...hihihi....cutenya cake eskrem zahra tue....unty nak sikit leh tak?....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah abis la auntie...hehhehhe...sedap nasi arab tu..try la...

      Delete
  7. nasi arab sedapnya.....??????
    tapi kalau nak sedap lagi kat shah alam sek 7
    kat situ memang semuanya best.....

    ReplyDelete
  8. nasi arab akak makan tap bukan berialer kata orang... best nyer celebrate besday walaupun santai penuh maknakan..
    tak penah lagi beli BRnyer ice cream cake...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...saya hantu nasi arab...hehhehee..tak sedap sgt pun cake nye kak..ice cream dia je sedap...

      Delete