Blogger Templates

Tuesday, 7 August 2012

Iftar 16 Ramadhan @Aroma Ikan Bakar, Pantai Jeram

Plan nak g hari sabtu tapi penuh...
hari ahad je ada...
bleh la dari tak ada langsung...
kalau nak berbuka kat sini kene book 2 minggu awal...


ini kali kedua bonda berbuka disini...
tahun lepas pun penah berbuka di sini...
bonda memang suka sangat makan kat sini sebab makanan dia fresh dari laut...
kami sekeluarga naik kete membe papa...
kami bertolak kol 4.00 petang dari shah alam...
sampai sana dalam pukul 5.30 petang...
awal lagi ni....so sampai2 je sana pilih la nak makan apa...
kami pilih ketam, udang, sotong, ikan siakap....

lepas pilih2....terus solat asar dulu...
tengok jam baru pukul 6....mak aiii....
jenuh nak tunggu lagi 1 jam setengah...
nasib dekat ngan pantai....

 
bleh jalan2 dulu....
menikmati angin petang di pantai jeram.....

akhirnya....
ikan siakap stim, sotong goreng tepung, sotong bakar,
ketam masak lemak cili api, udang sambal, kailan ikan masin,
air tembikai laici 1 jug & nasi putih.....
suma ni RM 160.00 untuk 4 org makan....
murah tak???
bonda rasa murah sebab sotong bonda ambik dalam 7 ekor, besar2 lak tu...
kalau tak abis bleh tapau tau...minta diaorg bungkus kan...
cuma bonda rasa masakan dia kali ni agak kureng skit berbanding tahun lepas...
tak pasti la di mana silap nye...

ini adalah suasana sekitar restoran...
tahun lepas bonda g tak la secantik tahun ni...

suma ngah khusyuk tengok pertarungan diantara lee chong wei dan lin dan...
meriah la suasana...

sape nak try berbuka kat sini bleh call no ni : 0173163117/0192084452...


14 comments:

  1. dah pernah pergi sini... memang best kan masakanya.... memang tenang je tgk pantai sambil menunggu masa untuk berbuka...

    ReplyDelete
  2. bestnya siap ada pantai pulak tue....rasa berbaloi kot sbb tgok lauk2 tue semua sedap2....ida suka sngat ngan seafood..ketam, udang hhhhmmm ..:)

    ReplyDelete
  3. Walaupun Jeram tu tak jauh dari Kuala Selangor, tapi belom pernah singgah.. huhuhu

    Salam kunjungan =)
    www.shahrulhairy.com

    ReplyDelete
  4. betul2 jalan2 buka puasa ni heheh

    ReplyDelete
  5. Aroma ni memang feveret family kami,sedap kan dan mmg full kena booking awal..terbik menu butter prawn,cubalah.

    ReplyDelete
  6. alamak sedapnyer. nmpk ketam tuh rs meleleh air liur..
    ^__^

    ReplyDelete
  7. mcm best je..tp jauh sgt nak gi hehee

    ReplyDelete
  8. mcm menarik jer...ketam!!!kesukaanku...
    tp 2minggu awal nak book?huihuhuh

    makneng follow sini
    jemputla follow makneng

    ReplyDelete
  9. eh pantai Jeram ni dekat je dgn kg akak kat Meru tapi akak tak penah pegi lg.Lepas ni kalau balik kg leh la gi mkn2 kat situ

    ReplyDelete
  10. Memang murahlah pada kakak berbanding di tempat kakak rasanya 2 kali ganda harga ini kalau makan macam tu..

    ReplyDelete
  11. penah dua kali makan sini mmg sedap.. murah pun murah. bulan pose kalau nak berbuka pose takut balik umah lapar blk je. jauh dari umah ayu tu dkt sejam setgh gak la.

    ReplyDelete
  12. ala tempat kesukaan akak gaktu... harga kat sini boleh tahanler... maalumler kadang gi kedai siam yang konon grandtu sedap entah kemana tapi harga mak ooooooiiii ternganga...

    ReplyDelete
  13. Salam kenal suraya.

    Tempat yang sama akak pergi tapi sayang kita tak kenal tapi sukanya tengok anak dar suray yang cun melecun tu...

    ReplyDelete