Blogger Templates

Friday, 10 August 2012

Iftar 17, 18, 19, 20 Ramadhan

Assalamualaikum & salam 21 Ramadhan...
seperti biasa la ye...
marathon juadah berbuka pose bonda sekeluarga...
nak post hari2 tak ada masa...
tak ada mood pun ye....
nak buat keje pun rasa malas je...eh....
bukan malas cuma mood nak cuti tu terlebih skit...

mood cuti terlebih tapi mood raya biasa2 je...
nak g shopping pun malas...rasa waktu cam tak cukup je....
kuih raya pun tak beli tahun ni...
plan nak buat kek je...tu pun dekat2 nak raya nanti...
cuma seronok skit sebab tahun ni turn raya di KL dulu...
raya ke4 baru balik ganu...
dah lama tak raya sini dulu...
nampak sangat mak abah happy....
ye la...tiap2 tahun mereka beraya berdua je...
yang buat paling happy dapat beraya ngan cucu kesayangan...

ramadhan 17
masak sardin & telur dadar je....
masak lemak cili api daging salai tu, jiran sebelah umah yang bagi...
kuih muih beli kat kantin opis...
buah mangga & honeydew sebagai pembuka selera...

ramadhan 18
bonda masak nasi lemak, sambal ayam & daging goreng...
teringin sangat nak makan nasi lemak time ni...

ramadhan 19
kuey teow goreng & lempeng cicah sardin je bonda masak...
yang lain suma org bagi...
ada kambing golek, kepak ayam bakar, kuih muih...
memang murah la rezeki time tu...
jus manggo+yourgort papa yang buat...

ramadhan 20
bonda off dari memasak...
papa belanja nasi kerabu+daging salai+telur masin, daging arnab & murtabak...
nak makan nasi kerabu ni kene beratur panjang kat PARAM presint 3, putrajaya....
tapi memang sedap...

yang penting jangan membazir....
makan ikut kemampuan perut je...
nanti nak beribadah pun tak larat....
lesu & mengantuk je....
lagi2 di malam 10 terakhir ramadhan ni...
semoga kita sama2 mendapat syafaat dari Nya...

TQ Allah dengan rezeki Mu....

8 comments:

  1. rumah akak kalau bulan posa takat 2 jenis lauk je.Kadang ada gak la jiran bagi.Kami posa2 mmg mkn kurg sgt.Kuih2 tak laku sangat.Tapi lepas balik terawih mesti beli ayam kfc atau grg ayam tepung sdiri coz itulah yg anak2 nk makan.

    ReplyDelete
  2. murah rezeki selalu jiran bagi makanan...hehehehehhe

    Alhamdulillah!!!

    ReplyDelete
  3. wah makanan lemak nian..
    kunjungan perdana salam kenal dan persahabatan
    Blog yang sangat bagus, saya suka dan mengikuti 61...
    senang sekali jika anda juga follow kembali
    ditunggu dan terima kasih

    ReplyDelete
  4. tp kalau gi bazar rasa mcm nak beli mcm2 je kan hehee....

    ReplyDelete
  5. Juadah berbuka yang sangat meriah...!

    ReplyDelete
  6. ida pun mood nak keje dah ke laut daa....hhmm dapnye juadah tiap2 ari ..teringn lak nak mkn nasi lemak.....nasi kerabu dah jadi febrate ida....dah 2 kali beli..hihi

    ReplyDelete