Blogger Templates

Saturday, 8 September 2012

Persiapan Ke Bandung

Assalamualaikum & salam 21 syawal....
ahad malam ni kami sekeluarga akan terbang ke Bandung, Indonesia...
eksited pun ada...berdebor pun ada....
ye la first time g tempat org....
harap2 semua berada di dalam lindungan Nya....
dan berjalan lancar seperti yang dirancang....

seperti biasa sebelum pergi ke sana,
harus la tukar RM kepada Rupiah...
puas la bonda survey mana money changer yang bleh jual dengan harga murah...

ARS money changer yang bleh bagi harga paling murah...
terletak di jalan masjid india berhadapan pondok polis....

17 juta rupiah...
wah!!!bonda jadi jutawan sekejap...
naik kelabu la mata bonda...nak kira pun pening...
ye la main juta2 ni...

 kami cuma bawa 2 helai baju saje...
selebih nye beli kat sana je nanti...

 passport & boarding pass......harus la ada...
kalau tak...tak leh terbang la...
bonda dah siap2 check in online pergi & balik...
tak yah tergesa2 nak check in kat LCCT nanti...

doa kan bonda, papa & zahraa selamat pergi & balik ye....
jumpa lagi...daaaa.....

15 comments:

  1. wah bestnye!selamat bercuti n take care ya!

    ReplyDelete
  2. salam suraya..
    coti2 mesia yer...
    semoga selamat sampai dan balik...
    sesekali jadi jutawan...bukan senang tau nak merasa!...hehehe

    ReplyDelete
  3. syiokkkkkk oooo nak gi sana... shopping sakanlerkan.. tak yah bawak baju banyak2kan..
    selamat bercuti dan berehat dan habiskan duit juta2...

    ReplyDelete
  4. bestnya bandung.. nanti update citer best-best yek..

    ReplyDelete
  5. Selamat berjalan su...akak tunggu versi beraya dibandung ye...mesti anak dara tu happykan...tambah lawa dia la ni.

    ReplyDelete
  6. selamat cuti2 dan selamat kembali ke tanah air nnt.soping sakan ok.best soping kt sana.

    ReplyDelete
  7. hi..blog walking here..singgah ler blog sy ak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete
  8. selamat bercuti,bestnya nak p berjalan2,nanti update citer kat sana ye

    ReplyDelete
  9. Mesti baru balik dari sana sekarang nie ye Su. Banyak menyopping di sana. Paling tidak fridge magnet mesti beli ye tak.

    ReplyDelete
  10. semoga selamat pergi dan pulang....

    ReplyDelete
  11. jom akak nak tengok gambar kat bandung... banyakker shopping....

    ReplyDelete

  12. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete