Blogger Templates

Monday, 1 October 2012

Bandung~Hari Pertama

Assalamualaikum....
Tanggal 9 September 2012....
maaf la ye, kembali ke cerita bulan lalu...
berjanggut nak mula kan n3 ni...
tapi insyaAllah bonda akan update slow & steady...

walaupun cerita ni dah jadi kenangan...
tapi ianya tetap kenangan terindah untuk diabadikan....

lepas solat maghrib, kami sekeluarga bertolak ke ERL...
dari rumah ke ERL, jiran kesayangan bonda yang hantar...

peace...
tunggu ERL yang tak kunjung tiba...
mak & achik...
zahraa yang sangat teruja....

bonda ambik pakej KLIA transit to LCCT....
perjalanan ERL dari putrajaya ke salak tinggi dalam 9 minit...
dari salak tinggi ke LCCT dalam 25 minit menggunakan shuttle bus....
jumlah keselurahan pakej ni RM26 untuk 4 orang dewasa dan 1 kanak2....

tiba di LCCT je terus check in luggage....

 tengok-tengok, gate no berapa nak kene g ni...
zahraa tunjuk nak air pororo...
dah la mahal gile...layan kan je la....

tepat jam 10.50 kami dah gerak masuk ke dalam pesawat...
pesawat akan terbang jam 11.15 malam waktu malaysia....
masa ni bonda doa dalam hati semoga perjalanan ni sentiasa dilindungi oleh  Nya...

cam faham je.....
tengok zahraa tu...sibuk je...

akhirnya, kami tiba di lapangan terbang bandung jam 12.30 malam watu tempatan...
1.30 malam waktu malaysia, waktu di bandung awal sejam dari malaysia...

 keluar je kami dari lapangan terbang...
seorang lelaki tersenyum pada kami....
bonda pun cakap ngan papa, agak nye ni kot pak dudi....
akirnye, pak dudi memperkenal kan diri beliau...
kan betul tekaan bonda....hehehe...

pak dudi ni ada menyediakan perkhidmatan kereta sewa+pemandu...
kalau ikutkan bonda nak dia yang jadi supir kami,
tapi bonda tahu mesti esok dia hantar supir lain...
hehehehe...ye la pak dudi ni femes dikalangan pelancong malaysia...
mesti ramai yang nak dia jadi  supir merangkap tourism guide...

memandangkan kami tiba di hotel jam 1.30 pagi....
tak ada apa yang dapat dilakukan time2 cam ni selain membersihkan diri
dan ready untuk melelapkan mata....
kita sambung next n3 k....
daaaaaaa.......

9 comments:

  1. cepat2 update citer bandung ngan gmbar2.akak mcm nak pegi lagi april nnt.paling bast soping

    ReplyDelete
  2. wah syiokknye..danisha x pena lg naik flight

    ReplyDelete
  3. syiok... syiok rasa ingin terbang sekarang juga...

    ReplyDelete
  4. jeles tau...
    sbb x pernah pegi. hu3 :p

    ReplyDelete
  5. akak pun nak pegi jugakkk..hihi

    ReplyDelete
  6. ni mesti balik byk borong baju..betull takkkk

    ReplyDelete
  7. no tpon pak dudi pun mau jugak....senang nak contact2...dulu2 punyer cntc abis hilang

    ReplyDelete