Blogger Templates

Tuesday, 2 October 2012

Bandung~Hari Ke2 (Part 1)

Assalamualaikum....
10 September 2012...
hari kedua dengan keterujaan yang sangat melampau...
dalam kepala otak ni tak sabar nye nak g shopping...
tapi rasa cam tak puas tido pun ada....
rasa2 nye malam kat bandung ni kejap je kot...
jam 4.30 cam tu dah subuh...
jam 5.30 dah cerah cam jam 8.00 pagi kat malaysia....

janji ngan pak supir jam 8.00 pagi....
so kami siap2 bekpes kat appartment dulu....
kami bekpes roti & air kopi je...
roti, jem & 3 in 1 ada disediakan oleh pihak apartment...

lupa lak nak cite tempat kami sekeluarga tinggal....
sepanjang di bandung kami tinggal di Cipedes Apartment....
tempat yang sangat luas, bersih, nyaman & selesa.....
harga nye juga berpatutan...
1 keluarga cuma RM150 untuk 3 malam...
apartment 3 bilik 2 bilik air...tapi kami cuma guna 2 bilik...
so diaorg cuma charge untuk 2 bilik je....

tengok anak dara tu tido....lasak kan??

bergambar di depan apartment sambil menunggu pak supir...

kilang sulam adalah destinasi pertama kami....
tourism guide kami yang sugest tempat ni...
dia kata lagi murah dari pasar baru....
sebab pasar baru pun ambik dari sini.....

lepas abis borong kat tempat ni...
kami gerak g pasar baru pulak....
tapi sebelum sampai pasar baru kami g lunch dulu....
kat restoran padang...Mitra Sederhana Pasteur...
bleh tahan la makanan dia...sedap...

 terlampau banyak makanan, tapi usik mana yang nak makan je tau...
kang jenuh kene bayar semua...

apeda zahraa...org sedap menjamu selera...
dia lak sedap buat taik mata...hehehehee...

alamak panjang lak n3 ni...
jap lagi bonda sambung balik k....
ada keje nak kene settle ni...
daaaaaaa........

11 comments:

  1. nak ke sana lagi. last pegi tahun 2009. skrg dah ada bandung trans studio nak kena pegi gak ni..

    ReplyDelete
  2. Zahraa bagus ak meragam penat dia tidur. Bab nasi padang nie memang kena pandai kalau tak janji kena sentuh sikit pun kena bayarlah..

    ReplyDelete
  3. nnti boleh bagi no tepon apartment tuh tak...tahun dpn mau ke sana lagi ..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://cipedesapartment.blogspot.com/
      Mrs. Norrie, cuba buka blog dia ni...
      murah kalau kita g ramai dan syer2 bayar...RM150 tu untuk keluaga saya..kami g 3 keluarga..so total 450 untuk 3 malam...

      Delete
  4. kwn2 eB pn ckp, kat sn sentuh yg nk mkn jerk. kalo x, kena byr. hu3... abes np letak byk2 atas meja tuh? :(

    ReplyDelete
  5. murahnya 150, 3 malam..ahaiii..syok kut.

    ReplyDelete
  6. agaknya letih sangat si zahraa tu... sampai tertido jee... tapi kan jenjalan ni memang best la kan... masa ni kita nak explore semua tempat kat bandung tu.... tapi sewa hotel tu murah laa... syok la kalau ada kat malaysia...

    ReplyDelete
  7. macam best jer zahra tido hihihi comel

    ReplyDelete
  8. Seronoknye la ye dapat melancong ke Bandung...

    ReplyDelete