Blogger Templates

Tuesday, 16 October 2012

Bandung~Hari Ke2 (Part 2)

ok, kita sambung balik cerita bandung yang dah lama pending...
dah basi dah...tapi bonda nak cite gak...
sementara mood ngah mari ni...

lepas je menikmati lunch di restoran padang...
kami terus je bergerak ke pasar baru...
tempat pertama yang kami tuju...
kedai menjual kain solat....
memang gile sangat tengok telekung dengan macam2 design...
cantik2 semuanya...ada murah, ada jugak yang mahal...
tapi masih dikategorikan berbaloi untuk dibeli...
disini kami telah dinasihatkan oleh pak dudi untuk berhati2 selalu...
sebab nye banyak pencopet ye...
kang tau2 dah hilang je dompet nye...ye la terlalu gila bershopping...
bonda & papa tak sempat ambik gambar pun kat sini...

habis je borong telekung kami g kedai langsir pulak...
nenek zahraa nak buat langsir...

ni la langsir made in bandung....cantik tak??

habis shopping kat pasar baru kami g sini pulak....
 shopping jeans papa....
semua jeans berjenama ada kat sini...harga murah skit dari malaysia...

 habis shopping jeans kami g jalan2 habis kan rupiah lagi...
di FOC pulak kali ni...banyak FOC kat bandung...
tak semua sempat kami singgah....

destinasi terakhir kami untuk hari tu di sini....bali heaven...

papa adalah photographer tak berbayar kami sepanjang di sana...

perut pun dah lapar, kami singgah dinner di sini...
 tomyam campur je tak leh lawan malaysia nye...

 ikan gurame sweet sour yang sangat2 sedap...
sampai skang teringat2....
 sotong goreng tepung..pun sedap...

kangkung goreng belacan masak ala2 mee sizzling..

perut pun dah kenyang...Alhamdulillah...
badan pun dah penat, masa untuk pulang ke apartment...
hari yang sangat menyeronokkan walaupun sangat2 penat...

untuk hari ke3 kita sambung next n3 k...

daaaaaa.....

18 comments:

  1. Nampak cantik langsir yg dipilih nenek Zahraa. Kakak pun terpikat Su.

    ReplyDelete
  2. cantik langsirnya..wah sakan bershopping ye.. best nih

    ReplyDelete
  3. seronok nye dpt g negara org. sy tak de rezeki lg..

    singgah BW n follow sini

    ReplyDelete
  4. peerghh.. tengok makanan terus terliur kejapp.... sabo je laa.... mesti mood seronok ke sana tak habis lagi ni.... heee3x

    ReplyDelete
  5. berstnyer... jeles boley? :)

    ReplyDelete
  6. bestnya...lagi best dapat rasa masakan dorang kan ^_^

    ReplyDelete
  7. arini opismate ramai2 gi bandung sampai ahad. tak ikut sbb lama sgt. baik gi dgn family je kan.. nak pegi lagi bandung ni.. xtau la biler.

    ReplyDelete
  8. Su dari gambar tu akak berkenan kat anak su yg keletah tu...comel pandai bergaya...

    ReplyDelete
  9. alahai bestnya awak...kita nih bila la nak dpt jalan jauh2 camnih...

    ReplyDelete
  10. besnyer .. tang makanan2 tu nampak sungguh sedap akak pergi bandung 4 thn dulu (ishhh ..4 tahun dahh) ... rasa macam baru aje gi sana ekkk

    ReplyDelete
  11. bestnye ^^ teringin nk g bandung huhu

    ReplyDelete
  12. tak pernah sampai sana tapi org kata tmp shopping kat situ mmg murah..

    ReplyDelete
  13. best nye berjalan sana akak.. oo..dorg panggil pencopet yea penyeluk saku?

    ReplyDelete
  14. wahhhh beshnyer...g jejalan bandung..terbaekla..bila ntah dpt g..huk3

    ReplyDelete
  15. seronoknya zahraa melancong ye..

    ReplyDelete