Blogger Templates

Thursday, 1 November 2012

Try Je Pun

Assalamualaikum....

semalam balik keje semangat nak buat kek....
apesal tah mood nak membaking ni menjadi2....
sebelum ni tak pernah pun buat kek....
makan kek je pandai...

sambil goreng ayam nak masak kicap...
sambil tumis bawang nak masak sayur...
bonda pun menyediakan la bahan2 untuk buat kek....
belasah je la...

papa pun terkejut 3 menu sekali jalan...
kelang kelibut la dapur tu dibuat nye....

bonda buat kek tu pun cam buat cekodok je....
sebab mixer rosak...
tapi Alhamdulillah, hasil nye jadi kek...
sib baik tak jadi cekodok coklat....

papa & zahraa kata sedap kek bonda buat....
sebenar nye nak try2 je...
tak sangka pulak sedap....

lagi seronok dan puas bila org yang kita sayang suka apa yang kita masak...
senyum sampai ke telinga....

10 comments:

  1. wau itu sudah baguih .. tu tanda kena buat lagi baruler betoi... kadang2 kita beria2 tak jadi main2 jadiler pulakkan...

    ReplyDelete
  2. bestnyer..menjadi buat kek,akak hari 1st try x menjadi terus x buat lg sampai sekarang.. malas le pulak hihi

    ReplyDelete
  3. sedappnye kek cokelat tu hehe...selalu beli kat petronas je heee....suke tgk ibu2 yg rajin masak ni =)

    ReplyDelete
  4. Kek coklat kakak buat tak tabur coklat rice pun anak dah kata sedap apa lagi kalau ada macam Su buat ini tentulah sedap..

    ReplyDelete
  5. mesti sedap kan kak..beshnye reti masak kek sindri..hehe
    sy folo akak ye

    ReplyDelete
  6. salam suraya.....
    sedapnya kek coklat tu.....boleh mintak sikit....he heeee....

    ReplyDelete
  7. Salam Kenal Suraya..

    Busy betul baking dan memasak. Yang penting dapat menjamu keluarga dan semua kekenyangan. Nampak kek tu sedap je..

    Apa2 pon DONE FOLLOW.

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous By Qashmere

    Take Care Sis..

    ReplyDelete
  8. jadi gak la tu..janji sedap.Akak lak raya hj aritu wat 2 biji kek tak bape menjadi.kek rekah/retak seribu.frust betul.ntah mana silapnye.padahal bukan baru sekali buat.

    ReplyDelete
  9. alolor nampak sgt sedap ni kek coklat mmg la feveret..comel je pun tak macam cekodok..=)

    ReplyDelete
  10. sedapnye..... hulur2 lah kat akak jugak.. :)

    ReplyDelete