Blogger Templates

Friday, 14 December 2012

Harimau Malaya Tetap D Hati

Assalamualaikum....

hari ni bonda nak jadi pengulas bola sekejap....
rasa nye ramai kot rakyat malaysia yang kecewa dengan kekalahan malam tadi...
tapi kita harus ingat bola tu bulat...
tak semestinya kita kalah hari ini, kita akan kalah selamanya....
dah tertulis malaysia layak hanya ke semi final je....

rata2 rakyat malaysia memang tak puas hati dengn mutu pengadilan malam tadi...
bonda pun sama....
tapi bagi bonda sudah sampai masa nye Raja Gopal mengundurkan diri...
bagi la peluang kepada Ong Kim Swee mungkin...

dari mula lagi bonda tak setuju bila raja gopal turunkan sistem 4-5-1...
kita main bukan untuk bertahan tapi untuk menyerang...
baik guna sistem 4-4-2...pada pendapat bonda la...
dah la pemain malaysia suka main long ball, macam tak nak main je...
kalau main long ball tak banyak hilang bola tak pe la jugak...

sebenarnya kita banyak je pemain yang hebat2...
tapi sikap coach yang selalu pilih bulu tu menyebabkan malaysia kalah...
asyik2 turun kan org yang sama walaupun dah tahu org tu tak perform...
contoh nye amar...papa & bonda dah agak dah...
kalau mamat ni diturunkan memang malaysia tak ada harapan la nak ke final..
apa yang papa & bonda jangkakan sudah pun menjadi kenyataan...

tapi semuanya dah terlambat...
Thailand bermain sangat baik malam tadi...
memang diaorg layak untuk menang...
dan bonda pun pasti Thailand akan menjuarai piala aff 2012...

apepun yang terjadi....Harimau Malaya tetap dihati....
punah harapan bonda nak g stadium tgk perlawan final....
tak pe kita tunggu Piala Asia 2015 pulak yang akan bermula Februari tahun depan....

8 comments:

  1. betul la benda da jadi.... berhempas pulas keeper... syabas golly....

    ReplyDelete
  2. terernyer su... macam abu bakar atan lak dah ... bila sorang kena buang padang akak dah cuak ... takut nak tengok...

    ReplyDelete
  3. akak mmg cukup sakit ati kat pengadil pilih bulu tu.geram !!

    ReplyDelete
  4. hehee..x faham apa yg 4.4. tu...tau tgk je...cume tau tgk nga jerit goal je hahaa =p

    ReplyDelete
  5. geram juga dgn pengadil tu,tp nak buat mcm mana pemain malaysia pun mcm nak tak nak je main,bola asyik kat depan gol kita je..separuh masa kedua dah tak tgk sgt..bukan menyampah tp dah tau kalah ..hehe

    ReplyDelete
  6. kita dapat layanan teruk kat thailand..
    Sabau je la..

    ReplyDelete
  7. wah..siap tau ye sistem2 bola nih..sy sndri tak paham....

    ReplyDelete