Blogger Templates

Monday, 30 April 2012

U Are My Sunshine

You are my sunshine, my only sunshine
You make me happy when skies are gray
You'll never know dear, how much I love you
Please don't take my sunshine away 

Bersih 4.0 @Sogo, KL

Shopping time!!!
huuhuuu...tak bleh blah kan tajuk n3 ni....
saje je bagi panas....
dari hari tu dah plan ngan papa nak g shopping kat sogo, KL...
papa nak beli baju untuk anak dara kesayangan nya...
bonda tumpang sekali la....hiihii....
rezeki Puteri Zahraa....Alhamdulillah...

kebetulan sogo ada buat summer sale...
dari 25 April-8 May 2012....
ok la...harga bleh dikatakan agak murah....
sampai je sana, papa terus ajak bonda buat sogo card member....
memang jarang shopping kat sogo tu tapi sekali shopping....
memang beratus la....so rugi lak...
bleh kumpul point....

orang tak usah cakap la...memang ramai giler...
dah macam ulat....
sib baik kita org sampai awal...kol 10.30 dah sampai....

 banyak nye zahraa shopping....

baju zahraa yang sudah siap dipilih...
tinggal untuk bayar je.... 

mencari kasut yang berkenan di hati...

akhirnya kasut disney menjadi pilihan hati... 
amboi!!terus pakai....

ini la hasil nye....selapas 1 hari dok dalam sogo tu....

opssss!!terselit pulak bonda punye....ekekeke...
papa kata advance besday present...
besday bonda bulan jun...
bonda terima ngan hati terbuka...hiihiiihii....

Family Day @Desa Waterpark

 Hari sabtu yang lepas bonda, papa & zahraa g family day....
family day opis bonda kat desa waterpark....
best gile!!!
ada telematch, cabutan bertuah, mandi manda....memang puas hati la...
kebetulan no bonda & papa memang bertuah...
banyak la hadiah yang kami dapat....

mula2 bonda ni agak takut2 gak nak turun mandi...
almaklum la x reti berenang...zahraa & papa dah abis pusing 1 kolam...
tak bleh jadi ni...rugi2...so ape lagi bonda pun masuk gak la kolam...
tapi dok atas pelampung je la....papa tolong tolak...
sian papa....
lepas abis telematch yang opis bonda anjur...
kami semua bleh buat aktiviti bebas...
apa lagi bonda & papa pun main la semua games yang ada kat desa waterpark tu...
mula2 bonda takut2 tapi lama2 jadi gian lak....
seram wooo naik gelongsong tinggi gile....
dengan tekanan air yang sgt2 kuat menolak pelampung papa & bonda...
ape lagi bonda jerit la sekuat hati....
huuhuu...

jom layan gambar yang sempat bonda & papa snap...

 masa ni kami semua baru sampai....tengah bekpes...

anak dara sorang ni sambil makan...sambil posing....
cekci nye dia.... 

antara telematch yang diadakan.... 

bergambar bersama rakan2 opis & hadiah2 yang dimenangi.... 

kami bertiga bersama hadiah yang dimenangi....

zahraa & papa....
mandi time....

sayang dia... 

peace!!

mai & husband... 

 seronok nye dia...

syok sangat2...

antara hadiah2 yang dimenangi....

Tuesday, 24 April 2012

Ke Arah Kesihatan Yang Lebih Baik

Skang ni kami sekeluarga sedang menuju 
ke arah kesihatan yang lebih baik....
mula dengan niat bonda untuk menurunkan berat badan...
seperti zaman anak dara dulu....
kemudian mendapat sokongan dari papa....

dan timbul kesedaran sewaktu menjaga zahraa di wad...
di kelilingi orang yang mempunyai pelbagai penyakit...
bukan menidakkan ketentuan Allah...
tetapi mencegah mungkin lebih baik....
dan usia bonda & papa yang muda ini tidak terlewat rasa nye 
untuk mengubah cara pemakanan untuk kesihatan yang lebih baik...


bermula dengan pengambilan herbalife.....
tapi produk ni agak mahal untuk diteruskan....
jadi bonda guna kaedah yang sama dalam diet herbalife 
tetapi menukarkan nye kepada nutrisi yang lebih mampu di beli...

setiap pagi bonda just ambil 2 keping roti whole grain bread...
tgh pulak bonda makan oat @ telur separuh masak @ snek protein+sayur.....
dan sebelum jam 8 malam bonda akan makan normal meals...
ape yang bonda masak untuk papa & zahraa, so kami makan bersama....


air pulak bonda cuba maintane 4-5 liter sehari...

produk makanan yang ada kat umah tu pun 
dah bertukar kearah makanan yang lebih sihat....
skang kami sekeluarga telah bertukar kepada beras herba ponni taj mahal...


Beras Herbal Ponni Taj Mahal melalui pengkajian International Diabetes Institute of Australia XI, dinyatakan sebagai bahan makanan kesihatan yang dapat menstabilkan gula dalam darah dan mengontrol tekanan darah. Bahan pokok makanan ini, dapat mengubah zat keton menjadi negatif. Sehingga dapat membuat badan selalu segar dan tidak lemah.  Dengan serat larut yang menyerap kelebihan kadar gula dalam darah, Beras Herbal Ponni dapat membantu mengatasi masalah pencernaan, kabur penglihatan, ngilu tulang, dan masalah saluran air kencing.

walaupun rasa berat hati nak meninggal kan makanan fast food, frozen food, junk food....
tapi hati kami sekeluarga kene tekad la nampak nye...
boleh makan kalau teringin sgt2....tapi mungkin tidak la sekerap sebelum ni....
harapan bonda semoga dengan perubahan ini mendatangkan banyak kebaikan 
untuk kami sekeluarga....

Friday, 20 April 2012

Haaaa!!!Cik Zahraa Buat Ape tu??

Kerja nye menyelongkar barang bonda....
org kata tak bleh itu la yang dia buat....
bukan tak kasi nak oiii...takut muka yang licin ditumbuhi jerawat nanti...
hiiiiiihiii.....

mula2 tengok dulu ape yang ada...

 lepas tu mula keluar kan make up bonda 1 per 1...

 kemudian tepek compact powder kat muka...
alah macam bonda selalu buat pagi2 sebelum g keje...
sebijik2 zahraa ikut...hiihii

 sapu pulak eyeliner kat mata belah kanan...

 belah kiri pulak....

pas2 simpan balik....
sib baik simpan balik...kalau tak jadi tarzan la bonda nanti...
sib baik anak bonda ni ada ciri2 wanita sejati...
suka pada kecantikan...ekekeeke....