Blogger Templates

Thursday, 28 June 2012

Japanese Village @Colmar Tropicale

Uhhh!!nak sampai tempat ni...
terpaksa mendaki bukit yang sangat tinggi &
curam....
memang akan mencungap-cungap...
bila sampai je kat destinasi....
badan sudah pun dibasahi peluh....
abis cair make up bonda...heheheehhee....
lenguh kaki tak usah cakap la...
sampai ke malam rasanye....
 dah la masa mendaki tu hujan renyai2...

tapi bila dah sampai atas tu....
wow!!memang cantik la tempat dia...
sejuk pun sejuk je....
ye la udara atas bukit....fresh je...

baru separuh jalan, dah x larat....

sib baik ada kedai, atas bukit ni...
bonda tumpang letak stroller kat situ...

welcome to japanese village....




















ni masa nak turun...

pesan bonda, sape yang nak g tempat ni...
jangan pakai kasut tumit tinggi ye....
memang nak cari nahas la jawabnye....
 sape nak sewa kimono pun bleh RM 20 je...

ok cukup setakat ni dulu...
nanti bonda sambung kat next n3...

Night @Colmar Tropicale

Suasana waktu malam di sana agak meriah...
meriah dengan manusia pelbagai bangsa...
semua sibuk mengambil gambar untuk diabadikan sebagai kenangan...
kami sekeluarga pun sama cam org lain...
dok kat sana keje nye ambil gambar je....
huuhuuu...
sebab x ada aktiviti lain pun yang bleh di buat...
sepatut nye jam 8 malam ada show...tunggu punye tunggu...
pukul 10 baru start...dah la show nye tak best...
bengang sangat papa...
papa kata kalau cam ni baik g time weekday...
dah la weekend rete hotel mahal...
pas2 show lak tak menarik....
ada 2 3 org pompuan nyanyi....
dah la suara tak besh cekci pulak tu...
sedap lagi suara bonda....hehehee.....

tingkap pun jadi la...

jom kita pulang zahraa...




 tak tido ke swan ni??

 pemandangan malam dari atas menara...

ni la pentas tempat diaorg buat show...
sape berminat bleh la duduk kat kerusi yang disediakan...


tempat yang paling zahraa suka...
dah la kuar2 pintu hotel je ngadap kiddies rides ni...
1 token 2 hinggit...mahal wooo!!!
nak buek cam no...kesukaan kanak2...

ok next n3 bonda nak cite sequel dari n3 sebelum2 ni...
tempat & pemandangan yang lagi menarik....
tunggu ye!!!

Tuesday, 26 June 2012

Jalan-Jalan @Colmar Tropicale

Bersambung dari n3 sebelum ni...
memang seronok sekali sekala bercuti di atas bukit ni....
udara yang segar & nyaman...
jauh dari hirok pikok....
rasa santai je bila dapat meluangkan masa
bersama keluarga tercinta...
walaupun cuma 2 hari 1 malam....

jom kita jalan pusing2 colmar tropicale...

 kuda 1 malaysia...


 papa ngan zahraa bagi swan makan daun...
ye ke swan makan daun...





 comey je kan kuda ni...



 pemandangan indah dari menara...
sib baik ada lif,
kalau tak jgn harap la bonda nak naik...



















dari tingkap bilik....

ok cukup la aktiviti jalan2 waktu siang di colmar tropicale...
nanti kita lihat suasana waktu malam pulak...