Blogger Templates

Tuesday, 25 September 2012

Semangat Nak Berbaby Balik...

Assalamualaikum......
cam ne ye nak mula kan ayat ni....
ermmmMmmmMm...
dah lama rasanye tak update blog ni...

selepas balik dari bandung hari tu, badan ni rasa letih je....
seminggu balik dari bandung,papa kene batuk yang teruk...
mujur tak ada apa2...takut jugak kan...
sebab sepanjang di bandung memang sentiasa berada kat tempat awam...
so memang senang la segala penyakit nak berjangkit....

kalau ikut kan memang banyak je cite nak cite...
tapi bonda bz dok mengkaji pasal nak berbaby balik....
dari dok baca artikel waktu subur & plan kalau bleh nak berbaby lelaki pulak...
so macam2 tips la bonda baca....
skang ni ngah berusaha keras...
selepas seminggu lebih meninggal kan pil perancang...
harap2 hujung bulan ni ada la berita gembira buat bonda, papa & zahraa...

memang plan sangat baby kedua ni keluar tahun depan...
usia zahraa pun dah 4 tahun, tahun depan...
dah boleh la tolong jaga adik nanti...

rindu nye ngan bau baby...

tak sabar nak merasa nikmat berbadan 2 lagi....
semoga pregnant kali ni semudah mengandung & melahirkan puteri zahraa...
amin....

nanti bonda cite pasal keseronokan bershopping di bandung ye....
tunggguuuuUuuuu!!!!

Saturday, 8 September 2012

Persiapan Ke Bandung

Assalamualaikum & salam 21 syawal....
ahad malam ni kami sekeluarga akan terbang ke Bandung, Indonesia...
eksited pun ada...berdebor pun ada....
ye la first time g tempat org....
harap2 semua berada di dalam lindungan Nya....
dan berjalan lancar seperti yang dirancang....

seperti biasa sebelum pergi ke sana,
harus la tukar RM kepada Rupiah...
puas la bonda survey mana money changer yang bleh jual dengan harga murah...

ARS money changer yang bleh bagi harga paling murah...
terletak di jalan masjid india berhadapan pondok polis....

17 juta rupiah...
wah!!!bonda jadi jutawan sekejap...
naik kelabu la mata bonda...nak kira pun pening...
ye la main juta2 ni...

 kami cuma bawa 2 helai baju saje...
selebih nye beli kat sana je nanti...

 passport & boarding pass......harus la ada...
kalau tak...tak leh terbang la...
bonda dah siap2 check in online pergi & balik...
tak yah tergesa2 nak check in kat LCCT nanti...

doa kan bonda, papa & zahraa selamat pergi & balik ye....
jumpa lagi...daaaa.....

Friday, 7 September 2012

Raya @Ganu Kite Pulak

Assalamualaikum & salam 20 Syawal....
lepas puas beraya di KL bersama mak & abah...
kami berangkat pulang ke kampung halaman papa...
mana lagi...ganu kite la....
tinggal la mak & abah berdua....

sempat lagi papa berposing tu....

sampai2 ganu, tak ada sape pun kat umah...
mek, ayah & semua adik beradik papa dah balik kelantan....
untuk persiapan bekwoh (kenduri kahwin) sepupu papa....

esok nye kami bermalam di rumah pak sedara papa...
lusa nye baru balik kelantan...bermalam di rumah BIL...

 bergambar bersama SIL & anak2 buah...

 ganas nye anak bonda posing...

 zahraa & mok su...

sebelum balik KL...

wajib g cari kopok dulu....

 kami selalu beli kopok lekor di B.T.B 2209....
kopok dia lembut, banyak ikan dan tak ada tulang...
kalau beli kat losong selalu tulang tak hancur & kasar2...

lepas tu terus bawa zahraa jalan2 kat pantai batu burok...

 duduk kat pantai sambil2 makan kopor lekor...
memang best....

 papa ngah pilih layang2 untuk zahraa...
dan harus la pilihan nya bertemakan mickey mouse.....
cartoon peberet zahraa...

dan akhirnya layang2 zahraa terbang tinggi....
suka la tu...nanti kita g lagi ye sayang....

Alhamdulillah perjalanan pergi & balik kami selamat....
bulan November ni kami akan pulang ke ganu lagi...
untuk bekwoh mok su zahraa....
mesti zahraa rindu & tak sabar nak jumpa ngan kucing tok mek....
mana tak nye dari masuk kete sampai la kat umah...
asyik tanye kucing tok mek je....sabau je la...

Tuesday, 4 September 2012

Raya 2012 @KL

Assalamualaikum & Salam 17 Syawal....
akhirnye dapat gak bonda post n3 mengenai raya tahun ni...
walaupun sahabat2 bonda suma dah banyak n3 cite pasal raya...
tak terkejar kot rasanye....
tapi tak pe la...kita slow n steady k....

dari sebelum raya sampai la raya ke 3 kami beraya di KL...
walaupun org kata raya di KL tak meriah...
bonda tetap rasa kemeriahan tu...sebab bonda membesar disini...
keluarga bonda pun tak besar cam orang lain...
tapi masih meriah bila dapat beraya ngan mak & abah...

tapi yang best nye...mungkin org lain tak buat....
kalau ada pun tak ramai...
raya ke-3 kami beraya di sogo...puteri kesayangan bonda sibuk nak naik LRT...
so tak tahu nak bawa ke mana...bawa la g sogo...
serius tau sogo masih meriah ngan pengunjung...
ramai gak makan kat food court...mungkin dah busan makan menu raya kot...

 zahraa main bunga api sambil teman nenek & bonda masak...
masa ni dah pukul 1 pagi...


tahun ni rumah merah jadi juara...hehhehee...

 
 kami bertiga...
insyaAllah tahun depan berempat...amin...

 ayu nye saya...

 walaupun keluarga bonda tak ramai tapi tetap meriah k...

atuk, zahraa & nenek...

menu di pagi raya...
nasi impit, lemang, roti jala, kuah kari, kuah kacang, 
rendang kerang & kek red velvet...

bonda & zahraa...
nak g beraya...

besar nye beg zahraa...
senang nak simpan duit raya ye???

sampai disini dulu cite raya 2012 @KL...
nanti sambung cite raya @Ganu Kite lak.....

Monday, 3 September 2012

Hanya Tinggal Kenangan...

Assalamualaikum & salam 16 syawal...
sabar ye sahabat2 bonda...
mesti ramai yang ngah tunggu bonda update pasal raya...
hahahaha...perasan..
sebenarnye dari minggu lepas lagi bonda nak update...
tapi naik je dari keje hari tu, bonda di kejutkan dengan pemergian membe 1 opis...
allahyarhamah kak rosimah...

pagi 10 syawal bersamaan 28 ogos 2012...
allahyarhamah terlibat dengan kemalangan jalanraya...
kereta yang dipandu  allahyarhamah terbabas...
ketika perjalanan ke tempat keje...
seminggu jugak la opis ni diselubungi rasa pilu...

kalau sahabat2 bonda nak tahu kisah lanjut mengenai kemalangan tersebut
bleh la klik link di bawah ni ye....


cukup la blog kak ina (membe opis bonda) je 
yang mengabadikan kisah2 allahyarhamah...

bonda dan keluarga mendoakan somoga roh allahyarhamah ditempatkan dikalangan 
orang2 yang disayangi & dikasihi oleh Nya...
semoga keluarga allahyarhamah tabah dalam menghadapi dugaan ini...