Blogger Templates

Thursday, 29 November 2012

Harimau Malaya Kembali MengaAuMM..

Assalamualaikum....

hari ni hati bonda ada gumbira....
baru best tgk malaysia beraksi semalam....
memang bersungguh la pemain2 malaysia main....
hope berterusan la sehingga hari ahad ni....
bertemu indonesia pulak..

bonda & papa sentiasa menjadi penyokong setia harimau malaya...
kalah menang adat permainan...
tapi kalau main bersungguh...peminat pun puas hati walaupun kalah...

tapi bonda pelik gak sebab ada sesetengah penyokong ni bila kalah...
kutuk sampai maki hamun...
boleh nak kritik tapi jgn la sampai mengeluarkan kata2 yang tak sepatut nya....

harap harimau malaya boleh main sampai final....
bonda semangat nak g stadium ni....hehehehe...

papa jgn lupa belanja tiket ke stadium kalau malaysia masuk final....
opppsss!!lupa pulak, sekali ngan jersi baru tau papa.....hehehe...

Wednesday, 28 November 2012

Malaysia Vs Loas

Assalamualaikum & morning....

dlm perjalanan g keje tadi topik bonda & papa...
semestinya la pasal bola.....hehehe...
tak sabar rasa nye nak tgk aksi harimau malaya menentang loas...

harapan bonda diaorg dapat beraksi dengan baik pada malam ni...
selepas di baham oleh sang singga ahad lalu...
sedih sangat tgk penyokong2 kuat harimau malaya yang g stadium tu...

ye la bersungguh diaorg menyokong termasuk la 
bonda & papa  yang berada kat umah ni...

memang la bola ni bulat...
ada masa kita kat atas, ada masa kita kat bawah...
kalah menang tu memang 
adat permainan...
yang penting diaorg beraksi dengan bersungguh...
tak la rasa kecewa sangat peminat kalau kalah pun....

kepada Harimau Malaya....
jangan hampakan sokongan peminat anda...
dah la Malaysia tuan rumah AFF tahun ni....

doa kami akan sentiasa mengiringi skuad Harimau Malaya...
bonda & papa dah plan kalau malaysia masuk final 
kita org g tgk kat stadium...
tapi kalau kalah malam ni...tak ada harapan dah la....

Monday, 26 November 2012

Besday Papa Zahraa

Assalamualaikum....



25/11/2012.....
Ya Allah, Kau panjangkan lah umur insan yang paling istimewa 
dalam hidup kami ini, Mohd Faizul bin Abdul Patah, agar kami sama2 dapat
mengecapi bahagia sepertimana yang telah Kau kurniakan kepada kami selama ini....
Kau kurniakan lah juga kesihatan yang baik, umur yang panjang dan kebahagian yang tidak 
berbelah bagi kepada nya....
Selamat Hari Lahir Sayang....
Bonda & Puteri Zahraa Sayang Papa Ketat2....
MuaAhhh...

Sabtu Malam ahad yang lalu...
kami sekeluarga dah celebrate besday papa awal sehari...
bonda plan ngan fiza, jiran sebelah umah bonda...
kebetulan besday husband dia 24/11/2012...sehari sebelum besday papa...

kami pilih restoran tupai2, bangi ...

appy besday jugak untuk kamal....

auwww...romantik nye...

sangat2 puas hati makan kat restoran tupai2 ni...
kuah dia memang yang terbaik bonda penah rasa...
walaupun isi dia tak banyak pilihan...

air yang disediakan pun semuanya sedap2...
tempat yang menarik...memang kami seronok sangat malam tu...

Wednesday, 21 November 2012

Imaginasi & Kreativiti

ular menentang hantu....
imaginasi zahraa....
kreativiti nenek zahraa & bonda zahraa...
layan kan aje la....

Tuesday, 20 November 2012

Tanda Tanya??

Assalamualaikum....

lama rasanya bonda tak bercerita disini...
tapi bonda tetap setia membaca n3 dari sahabat2 bonda setiap hari...

tah la kalau hati kita rasa tak best...
suma benda yang kita nak buat semua tak menjadi...
asyik nak layan perasaan je...

rasa malas nak pk tapi kalau tak pk pun susah jugak...

buat masa skang ni bonda ada persoalan yang tak ada jawapan nye...
harap2 jawapan tu muncul la dalam waktu terdekat ni...

nak habis kan n3 ke bandung pun tak ada mood...
tapi nak jugak habis kan cite ke bandung tu....cuma tak tahu bila masa nye...

Ya Allah, Kau permudahkan la urusan hamba Mu ini.....
sesungguh nya Kau Maha Mengetahui apa yang tersembunyi...

Monday, 5 November 2012

Makaroni Bakar

Menu dinner malam tadi....
sian papa & zahraa...semalam tak ada nasi k...
kita ubah selera...
hujan2 ni makan makaroni bakar memang membuka selera...


sejak akhir2 ni bonda memang berangan nak masuk rancangan masterchef...
huahua...huahua....
so tak dapat title masterchef malaysia, jadi masterchef papa & zahraa pun bole la...
yang penting juri tetap bonda kat rumah tu suka apa yang bonda sajikan....

LOL-Mood Setiap Hari

Assalamualaikum....


Friday, 2 November 2012

Dinner @Nasi Minyak House, Presint Diplomatik

Assalamualaikum.....

Semalam bonda puasa, kebetulan papa pulak tak sihat...
demam, batuk & selsema...sian papa...
so lepas balik keje papa ajak teman g klinik....
seperti biasa la ke poliklinik annur, presint diplomatik....
klinik yang agak kerap kami sekeluarga kunjungi...

lagi 1jam nak berbuka...tak plan lagi nak berbuka kat mana...
nak masak, tak sempat rasa nye...
masih di klinik....

lepas settle suma urusan papa di klinik...
baru terpk mana la tempat nak dinner malam ni...
so teringat rancangan jalan2 cari makan...
2 minggu lepas diaorg ada promote restoran ni....
so bleh try ni....

Nasi Minyak House.......

 bonda & papa nye menu...
sedapppp....
nasi minyak ayam masak merah....
disajikan dengan kuah kari & acar buah....

bagus jugak ada rancangan cam jalan2 cari makan ni...
nama je dok putrajaya...tak tahu pun ada restoran ni sebelum ni...
padahal hari2 je g presint diplomatik tu...

hiasan kat restoran ni agak menarik, kemas & yang penting sekali bersih...
makanan2 yang disediakan agak menarik...
selain dari nasi minyak...ada nasi beriani, nasi hujan panas...
makanan sampingan lain pun ada...

insyaAllah...ada rezeki bleh g lagi...
sebab bonda ni hantu nasi minyak....hehehhee....

Thursday, 1 November 2012

Try Je Pun

Assalamualaikum....

semalam balik keje semangat nak buat kek....
apesal tah mood nak membaking ni menjadi2....
sebelum ni tak pernah pun buat kek....
makan kek je pandai...

sambil goreng ayam nak masak kicap...
sambil tumis bawang nak masak sayur...
bonda pun menyediakan la bahan2 untuk buat kek....
belasah je la...

papa pun terkejut 3 menu sekali jalan...
kelang kelibut la dapur tu dibuat nye....

bonda buat kek tu pun cam buat cekodok je....
sebab mixer rosak...
tapi Alhamdulillah, hasil nye jadi kek...
sib baik tak jadi cekodok coklat....

papa & zahraa kata sedap kek bonda buat....
sebenar nye nak try2 je...
tak sangka pulak sedap....

lagi seronok dan puas bila org yang kita sayang suka apa yang kita masak...
senyum sampai ke telinga....