Blogger Templates

Friday, 28 December 2012

Christmas Day @Kolam Renang Presint 6

Assalamualaikum.....

untuk tunai kan hajat sang puteri....
yang suka sangat mandi kolam....

gagah la bonda bangun pagi2 untuk siap kan menu bekpes special...
nasi lemak je pun....

sebelum bawa puteri zahraa kita ni mandi kolam sepuas2 nye....

ini lah hasil nasi lemak bonda untuk santapan papa 
& puteri tercinta...

lepas semuanye kekenyangan...
ape lagi teman puteri papa berendam la....

wahh!!konon terror berenang la tu...


dekat 2 jam puteri berendam...
akhir nye kene balut sebab sejuk sangat...

ingat kan dah puas mandi...
sambung pulak mandi pantai buatan kat belakang pullman lakeside, putrajaya...


akhirnye puas la hati puteri sorang ni dapat berendam...

lepas ni papa janji ngan zahraa nak bawa dia mandi kolam lagi...
kalau boleh setiap hujung minggu...

ok kot sebab masuk kolam renang presint 6 
tu cuma RM2 untuk dewasa dan RM 1 untuk kanak2...

aktiviti riadah yang baik untuk kanak2 zaman skang  ni...
kalau tak asyik ngan smartphone la, main game la, layan muvi la....
membebel pulak bonda zahraa ni...hehehehe...

Burger Bakar Abang Burn & Satay Willy

Assalamualaikum....

hari ni bonda nak sambung rancangan jalan2 cari makan....
ye la bila tengok je rancangan tu kat tv...
mesti bonda akan cakap ngan papa, kita kene try ni...

so nak tak nak papa kene ikut kan la selera besar isteri dia ni...
hehehehe....

alang2 jiran sebelah umah bonda dah ajak dinner sekali...
kita org pun plan la nak dinner kat medan selera ramal junction kajang...

sudah semestinya...
menu yang dicari2 ada di sini...

satu je kelemahan tempat makan ni...
dia open sangat, so kalau hujan....memang basah kuyup la...
kebetulan masa kami g tu pun hujan renyai2...
so menyelit la kat tempat yang ada bumbung....
dah la org ramai pulak malam tu...
mana tak nye esok cuti krismas....

ada yang makan sambil pegang payung...
janji dapat makan...

 meja kami no 83....

 pelbagai jenis burger.....

menu kami, burger bakar cheese...
memang terbaik....

satay willy pulak...
sorang 10 cucuk tu...pengsan nak menghabiskan....

 fiza & family....
tq sebab belanja kami dinner malam tu...

 peberet zahraa...
satay ayam...

 selain dari menu2 yang kami order...
ada jugak menu2 yang tak terlarat kami nak try semua....
semua nye nampak menyelerakan...
memang kene try next time....

 ada jugak disediakan tempat maianan untuk kanak2....
tapi zahraa tak sempat nak main...
bonda & papa dah kekenyangan...
malas dah nak layan....

ape lagi sahabat2 bonda...
bleh la try....memang berbaloi....


Monday, 24 December 2012

Cendol & Rojak @Fasa 4 Tambahan, Bangi

Assalamualaikum....

Dari mula2 masuk rancangan jalan2 cari makan lagi...
bonda dah terliur nak try...
akhirnya petang sabtu hari tu baru la dapat merasa...

sape yang tak pernah try tu boleh la cuba...
tempat dia betul2 tepi jalan...
yang buat lagi best sebab duduk bawah pokok...
nyaman je rasa sambil pekena rojak ayam + cendol pulut....

kat sini konsep layan diri k...
ambik, bayar dan makan....

cendol pulut yang best...
walaupun tak pekat sangat...
tapi masih di kategori sedap la jugak...

rojak ayam...
bagi bonda ok je la...
nak kata sedap sangat tu...tak jugak...
selera masing2 kan...
kalau nak tau kene try sendiri la...

bihun sup, laksa, dan pelbagai jenis rojak....

menarik kan???

Tuesday, 18 December 2012

Message To All Smartphone Users

Assalamualaikum.....

zaman yang semkin canggih...
peringatan untuk bonda, sahabat bonda
&
insan yang bonda sayang...





hayati betul2 tau video ni, baru paham makna yang nak disampaikan...

Friday, 14 December 2012

Harimau Malaya Tetap D Hati

Assalamualaikum....

hari ni bonda nak jadi pengulas bola sekejap....
rasa nye ramai kot rakyat malaysia yang kecewa dengan kekalahan malam tadi...
tapi kita harus ingat bola tu bulat...
tak semestinya kita kalah hari ini, kita akan kalah selamanya....
dah tertulis malaysia layak hanya ke semi final je....

rata2 rakyat malaysia memang tak puas hati dengn mutu pengadilan malam tadi...
bonda pun sama....
tapi bagi bonda sudah sampai masa nye Raja Gopal mengundurkan diri...
bagi la peluang kepada Ong Kim Swee mungkin...

dari mula lagi bonda tak setuju bila raja gopal turunkan sistem 4-5-1...
kita main bukan untuk bertahan tapi untuk menyerang...
baik guna sistem 4-4-2...pada pendapat bonda la...
dah la pemain malaysia suka main long ball, macam tak nak main je...
kalau main long ball tak banyak hilang bola tak pe la jugak...

sebenarnya kita banyak je pemain yang hebat2...
tapi sikap coach yang selalu pilih bulu tu menyebabkan malaysia kalah...
asyik2 turun kan org yang sama walaupun dah tahu org tu tak perform...
contoh nye amar...papa & bonda dah agak dah...
kalau mamat ni diturunkan memang malaysia tak ada harapan la nak ke final..
apa yang papa & bonda jangkakan sudah pun menjadi kenyataan...

tapi semuanya dah terlambat...
Thailand bermain sangat baik malam tadi...
memang diaorg layak untuk menang...
dan bonda pun pasti Thailand akan menjuarai piala aff 2012...

apepun yang terjadi....Harimau Malaya tetap dihati....
punah harapan bonda nak g stadium tgk perlawan final....
tak pe kita tunggu Piala Asia 2015 pulak yang akan bermula Februari tahun depan....

Saturday, 8 December 2012

8.12.2008-8.12.2012....

Assalamualaikum....
 
 
5 tahun yang membahagiakan..
hanya DIA yang lebih mengetahui..
semoga akan terus bahagia hingga ke syurga NYA...


Thursday, 6 December 2012

Pesta Jom Makan Buah Di Putrajaya


Assalamualaikum...

JERANTUT 4 Dis. - Penggemar durian bakal menikmati raja buah itu sepuas-puasnya sempena Pesta Jom Makan Buah yang akan berlangsung di Putrajaya selama lima hari bermula Jumaat ini.
Ketua Pengarah Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA), Datuk Ahmad Ishak berkata, sebanyak 200 tan durian terutama jenis musang king (D 197) akan dijual dengan harga istimewa pada pesta tersebut.
"Kita menyediakan 60 gerai yang akan memasarkan pelbagai jenis buah-buahan tempatan dan orang ramai boleh menikmatinya dengan harga istimewa berbanding harga biasa," katanya kepada pemberita semasa mengadakan lawatan kerja ke Pejabat FAMA Jerantut, di sini.
Beliau berkata, penganjuran pesta itu merupakan satu langkah diambil oleh FAMA untuk memastikan hasil titik peluh petani dan peladang boleh dipasarkan kepada orang ramai.
"Untuk makluman semua, pengeluaran buah-buahan bermusim seperti durian, cempedak, dokong, manggis dan rambutan pada November dan Disember kali ini sangat banyak dan ia perlu dipasarkan segera agar tidak berlaku lambakan," ujarnya. - UTUSAN.

berita yang sangat menarik ni.....
dah la bonda, papa & zahraa hantu durian...
tapi sian pulak zahraa, dah la demam....
kang makan durian banyak2 bertambah teruk pulak demam nye...
semoga demam zahraa cepat sembuh...
bleh bonda belanja zahraa makan durian...
hehehehe....

sahabat2 bonda yang dok area putrajaya ni...
bleh la join bonda borong buah durian....