Blogger Templates

Wednesday, 16 January 2013

1st Homework @CIC

Assalamualaikum.....

malam tadi gigih la puteri bonda ni menyiapkan homework dia...
dan gigih la jugak bonda dia mengajar menulis nombor satu dengan betul....

tak pe ye zahraa, baru permulaan je tu....lama2 terrar la...
sebelum ni bonda lupa nak bekal kan alat tulis kat dia...
mana la bonda tau, ingat kan cic sediakan semua....

sambil buat homework sambil bebel2 marah kat bonda...
nanti teacher marah tau, zahraa tak ada pensel....
sori k...nanti cuti kita g cari stationary untuk zahraa....
sian anak bonda...so kita pakai la ape yang ada dulu ye zahraa...

yang bagus nye cic ni, tiap2 hari ada homework....
tak la harap kan teacher je untuk ajar anak2 kita kat school...
bonda & papa pun ada peranan untuk 
sambung mengajar zahraa kat umah pulak..

homework semalam....subjek mathematics...

bersungguh zahraa menyiapkan homework dia...
walaupun tangan masih gigil2 pegang pensel...

akhirnya dapat jugak baju uniform baru saiz s....
kalau ikutkan saiz s dah tak ada stok...
Alhamdulillah rezeki zahraa....

jom try dulu sebelum bonda basuh...
posing2 dulu...
hari ni dah boleh pakai g school....

14 comments:

  1. wah... rajin2 ye buat kerja rumah tu zahraa.... nanti menjadi anak yg cemerlang... aminnn....

    ReplyDelete
  2. ewahh zahraa dah skolah..rajin2 ye sayang..

    ReplyDelete
  3. Eh... kakak ingatkan Zahraa belum 4 tahun lagi. Cute sangat dia pakai uniform tu Su:)

    ReplyDelete
  4. salam kenal,dya follwer sini iyer..jemput singgah my blog ya ^^

    ReplyDelete
  5. suka nya tgk zahraa ni.. sweet sgt pkai tudung..
    pandai dh tu tulis 1...hehe
    moga jd anak yg pintar ya nak..:)

    ReplyDelete
  6. xpelah pelan2 ! nnti pandailah kan

    ReplyDelete
  7. ada gak homework leh la tau apa yg dia belajar kat skool. anak ayu mmg takde langsung bawak homework ke apa. sume wat kat skool je.

    ReplyDelete
  8. alahai comeinye dia posing tu.kena rajin2 tau zahra.cantiknye meja zahra tu

    ReplyDelete
  9. alahai zahra.. comeljer.. pakai baju hijau kuning negeri kedah oppss cic... baguih der homeworkni nanti sekolah rendah dah senang..
    kelemahan anak akak di tadika genius aulad ialah masa kat tadika takder homework hambek ko masa sekolah rendah banyak .. kesian tengok...

    ReplyDelete
  10. cantik baju sekolah dia...ye...baru lagi belajar dah pandai menulis ye....bagus2...

    ReplyDelete
  11. comel nye zahraa dgn baju sekolah dia..belajar rajin2 ye

    ReplyDelete
  12. suka tengok zahra, moga jadi anak yang solehah. Kecik2 lagi dah banyak homework...

    ReplyDelete
  13. dah besar...dh boleh skolah dh pon ^_^

    ReplyDelete