Blogger Templates

Monday, 9 September 2013

Check Up 30 Minggu @KPMC, Kajang

Assalamualaikum.....

hari ni bonda nak cite pasal perkembangan 
adik kepada kakak zahraa yang tgh syiok dok dalam perut bonda...
pejam celik pejam celik dah  masuk 30 minggu bonda mengandungkan
adik kepada kakak zahraa ni....

mengandung kali ni sama je macam mengandungkan 
kakak zahraa dulu...
tak alah, tak ada sakit2 yang perlu pemantauan details dari dr...
masih boleh masak, mengemas & melakukan rutin harian sepeti biasa....
cuma perasaan malas tu lebih skit dari mengandungkan 
kakak zahraa dulu...

3 kali scan dr sahkan adik kepada kakak zahraa ni berjantina girl...
nampak nye Allah makbulkan doa 
kakak zahraa yang nak sangat adik girl...
tapi hati bonda ni teringin & masih rasa bonda mengandungkan baby boy...
biasa la...kalau bleh nak sepasang kan...
tapi bonda tetap redha girl or boy....
yang penting sihat dan membesar menjadi khalifah 
di muka bumi Allah ni...

uh!!lepas raya ni...
nampak gaya nye...jarum kat mesin penimbang ni naik dekat 2kg lebih...
tapi dr tak komen ape2 pun...
berat baby skang ni mencecah 1.2 kilo...
rasa nye mungkin kuar pun lebih kurang kakak zahraa je
dalam 3 kilo...

sepanjang hamil ni bonda check up kat KPMC, Kajang...
sama ngan kakak zahraa dulu...
lahir pun inshaaAllah nak Dr Jamil gak yang sambut...
sebab senang & suka sangat cara dia bekerja...

yang suspen nye...
adik kepada kakak zahraa ni masih dalam keadaan songsang...
harap2 tak la mengikut tradisi kakak zahraa
bersalin secara cser sebab songsang diakhir2 kehamilan...
dr pun bagi tau rahim bonda ok...
tak ada masalah untuk bersalin normal...

dr ngah sibuk godek2 perut bonda...
tak banyak komen yang keluar dari mulut dr..

 adik kepada kakak zahra ngah bagi senyuman 
paling manis buat kakak nya......hehehe...
tak sabar nak jumpa ngan kakak zahraa ye...

harapan bonda supaya  boleh bersalin secara normal untuk
kehamilan kali ini...
tapi kalau cser gak pun bonda redha...
sebab bonda tau bila kita mengandung ni,
kita mesti dah bersedia dari sebarang kemungkinan...
doa, usaha & tawakal semoga semuanya dipermudahkan oleh Nya...

3 comments: