Blogger Templates

Wednesday, 30 January 2013

With Wardina Safiyyah

 Assalamualaikum.....

program Cinta Agung Rasulullah....
sempena Maulidur Rasul yang diadakan pada malam 26/1/2013...
telah mempertemukan bonda dengan wardina....
alahai, cantik nya la ciptaan Allah ni....

cantik kan??
wardina ni lemah lembut je orang nye...
dia jadi pengacara majlis bersama seorang ustaz dalam program tersebut...

malam tu bergema dengan alunan selawat memuji Rasulullah...
ada kumpulan Raihan, Nowseeheart, Ramli Sarip,
 Mawi & Ustaz Dato' Zawawi Yusoh...

seronok sangat tapi sayang anak dara bonda tido dah nak abis program baru bangun...
sempat la dia join selawat ramai2...tak pandai sangat pun zahraa...
ikut2 je....ambik perkataan yang hujung2 je...
harap banyak lagi la program islamik kat putajaya ni...
hati berbunga2 dapat bergambar ngan wardina...

JPO~USS~Hello Kitty

Assalamualaikum....

kasi intro dulu....

ole-ole dari....

 JPO

Universal Studio Singapore...

hello kitty town...

Tuesday, 29 January 2013

Langkah Ceria @Putrajaya

Assalamualaikum.....

sori la ye sahabat2 bonda...
minggu lepas bonda bercuti...cuti2 malaysia je...
tak dan nak update blog, 
cuma sempat menjengah blog sahabat2 bonda je...

ok kita mulakan n3 kali ni ngan aktiviti yang bonda sekeluarga join....
program ni diadakan pada ahad setiap bulan minggu ke3....
berlangsung di depan istana kehakiman, putrajaya.....

first program berlansung pada 20/1/2013 bermula jam 7 pagi...
skang ni macam2 program ada kat putrajaya....
mungkin diaorg dengar kot rintihan penjawat awam yang dok putrajaya ni...
sebelum ni putrajaya ni sunyi je...siang je meriah ngan jem...
malam & hujung minggu jadi bandar mati...

skang dah ok skit....macam2 aktiviti ada...
syiok la untuk kami yang suka kan aktiviti riadah ni...

program ni terbuka untuk semua bukan hanya untuk warga putrajaya je tau...

dapat baju, topi, breakfast free...
yang best ada cabutan bertuah, hadiah dia best2...
ada basikal, samsung galaxy s3, macam2 la...

papa jadi model baju...

semangat anak & papa....
bangun pagi2 tau...

ramai sangat orang yang join...

kami ber3...

ada 3 km...
dan 

5 km...
8 km...
bergambar je pun...mula2 ni ambik 3 km je la...
tu pun semput...

akhirnye tamat jugak 3 km...
sampai tertido zahraa....
penat dia berjalan...
sib baik stanby stroller...

sweet couple...hehehehe...

alamak....baru je bakar kalori...
dah makan nasi lemak pulak...turun 2 kilo + 4 kilo...
achaner tu??

Friday, 18 January 2013

Jumaat Yang Tenang

Assalamualaikum...

hari ni bonda nak syer satu ayat yang di ambil dari fb 
ustaz zahazan mohamed.....

bonda tertarik sangat dengan ayat dalam fb beliau...
jadi bonda nak syer ngan sahabat2 bonda dalam blog ni....


Pesan seorang tuan guru kepada anak muridnya yang disayangi, 
jangan la jadi seperti mekanik yang sibuk membaiki kereta oarang lain,
tetapi 
kereta nya sendiri  tidak terurus sehinggan menyusahkan 
diri dan layak dibuang ke dalam lombong,
jangan jadi tukang rumah yang sibuk membetul rumah orang 
tapi 
 rumah nya sendiri seakan reban ayam menunggu masa  
untuk runtuh dan menyebabkan keluarga sendiri dalam kesusahan,
jangan jadi juga seperti dr pakar yang sibuk memberi nasihat kesihatan pada pesakitnya,
 tapi 
dirinya sendiri diulit  pelbagai penyakit lantaran tak berbuat apa yang dikatakan...

ada benar nya hikmah ini, 
maksudnya 
usahalah untuk memperbaiki diri sendiri 
& keluarga di samping memperbaiki keadaan....
jangan hanya pandai bercakap tapi....sendiri mau ingat la....

Wednesday, 16 January 2013

1st Homework @CIC

Assalamualaikum.....

malam tadi gigih la puteri bonda ni menyiapkan homework dia...
dan gigih la jugak bonda dia mengajar menulis nombor satu dengan betul....

tak pe ye zahraa, baru permulaan je tu....lama2 terrar la...
sebelum ni bonda lupa nak bekal kan alat tulis kat dia...
mana la bonda tau, ingat kan cic sediakan semua....

sambil buat homework sambil bebel2 marah kat bonda...
nanti teacher marah tau, zahraa tak ada pensel....
sori k...nanti cuti kita g cari stationary untuk zahraa....
sian anak bonda...so kita pakai la ape yang ada dulu ye zahraa...

yang bagus nye cic ni, tiap2 hari ada homework....
tak la harap kan teacher je untuk ajar anak2 kita kat school...
bonda & papa pun ada peranan untuk 
sambung mengajar zahraa kat umah pulak..

homework semalam....subjek mathematics...

bersungguh zahraa menyiapkan homework dia...
walaupun tangan masih gigil2 pegang pensel...

akhirnya dapat jugak baju uniform baru saiz s....
kalau ikutkan saiz s dah tak ada stok...
Alhamdulillah rezeki zahraa....

jom try dulu sebelum bonda basuh...
posing2 dulu...
hari ni dah boleh pakai g school....

Monday, 14 January 2013

Santai @Dataran Gemilang, Putrajaya

Assalamualaikum.....

hujung minggu warga putrajaya @dataran gemilang
bermula jam 4.30 petang hingga 7 malam...

bonda, papa & zahraa pun join...
tapi kami sampai lewat 1 jam...dlm kol 5.30 petang...
kami pergi bersama mama fiza & family....

bermacam2 aktiviti yang dianjurkan setiap hujung minggu....
memang seronok beriadah sambil menyihatkan badan....

minum petang free pun ada disediakan...
time kami sekeluarga pergi semalam....
ada kuih karipap, kuih tepung pelita, air teh & air mineral...

ada juga kuiz2 yang dianjurkan oleh 
Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia...
hadiah2 pun best....
earphone, pendrive, beg....soalan dia pun senang2 je...

ada persembahan syair untuk palestin....

ada persembahan violin oleh student limkokwing..

amboi!!papa peluk sape tu???

abah kamal, adik izah & yaya....

ada boboiboy....

ni yang paling syiok....
ada aerobik....bonda suka sangat...
minggu depan ada zumba pulak...
boleh la bakar lemak2 ni...

budak berdua ni yang paling seronok...
ikut aerobik....macam2 gaya...

zahraa dah penat!!aerobik sambil duduk pulak...

aktiviti ni setiap hari ahad petang...
memang best sebab ada aerobik free...
bleh bersantai sambil menyihatkan badan...

Wednesday, 9 January 2013

@IKEA

Assalamualaikum....

shopping....shopping dan shopping lagi....
shopping adalah terapi yang sangat berkesan kalau tengah stress...
pas2 kita akan stress balik sebab poket dah kosong....

tapi bila tengok barang yang dibeli tu kita akan senyum kepuasan...
yang penting sebelum g shopping kat ikea ni...
senarai kan la dulu barang yang hendak dibeli...
kang abis barang 1 ikea kita borong...

bonda dah lama tak g ikea...dah dekat 2 tahun kot...
so alang2 nak cari alamari baju zahraa....
bonda pun plan la ngan jiran sebelah umah bonda....
g naik kete dia....sib baik kete dia besar skit dari kete bonda...
kalau tak memang tak muat la nak isi barang yang dibeli...

memang puas shopping sabtu lepas...
tapi ada jugak yang tak ada...kehabisan stok barangkali...

apa la yang si kecik berdua ni tulis....

sempat posing lagi tu....

wah!!!budak kecik 2 org ni...
mengalah kan bonda & mama....

berminat ke papa??

tengok bonda & zahraa...
tak senonoh....

bonda & mama fiza...

tiba la masa untuk mencari barang2 yang kita dah list kan....
suma barang kene ambik kat gudang penyimpanan...
cari sendiri k...

yeahhhhh!!dah jumpa almari baju zahraa....

abah kamal....best tak shopping???

ambik!!sampai 2 troli....hehehe....

cam nak g lagi je....jom papa!!

Tuesday, 8 January 2013

Zahraa & Ikan

Assalamualaikum.....

hari ni bonda nak cite tentang minat puteri kesayangan bonda ni....
zahraa ni sangat2 suka ngan binatang...
tak kira la ape jenis binatang....
kalau nampak kucing tepi jalan mesti dia akan belai kucing tu...
siap nak bawa balik lagi...

ikut papa kot...bonda pulak takut ngan kucing...
kalau g kedai binatang berejam la dok kat situ.....
ada sekali tu nagis2 tak nak balik....

sian pulak tengok dia...
so bonda & papa janji la ngan dia nanti ada rezeki kita beli ikan ye...
dah lama berjanji...akhirnya ahad lalu bonda & papa
bawa zahraa g cari aquarium, aksesori dan ikan...
suka sangat dia....sampai kat kedai tu dia nyanyi lagu ikan kekek....
heheheehe...

zahraa tolong papa pilih ikan....

tolong papa cuci batu & deco batu dalam aquarium...

dah siap!!cantikkan??

isi air pulak bagi penuh letak klorin...
lagi setengah jam baru boleh letak ikan...

akhirnye....ikan berenang2....

hari2 ngadap ikan....
suka la tu....