Blogger Templates

Tuesday, 28 May 2013

Sifat Orang Beriman

Assalamualaikum....

semoga bonda & family tergolong dalam golongan orang2 yang beriman....
inshaaAllah....

The Grato (Italian & Western Food), Bangi

Assalamualaikum...

ok jom bonda nak cite skit pasal restoran yang ramai kot org nak g...
sejak kuar jalan2 cari makan kat tv3 tempoh hari....
termasuk la bonda...
restoran yang terletak di area bangi....
ada dua cawangan satu kat seksyen 3, dan satu lagi kat seksyen 7.....

bonda & family g cawangan seksyen 7...
terletak betul2 dalam restoran suasana bangi....
sederet ngan klinik mediviron, bangi...

jom kita usha skit menu2 yang disediakan...

tgk menu je dah terliur...
yang ada gambar2 karton chef tu menu pilihan chef la...
maksud nye menu yang sedap untuk dicuba...

jom layan pulak menu pilihan bonda sekeluarga & jiran kesayangan bonda...

homemade lasagna...
kene makan panas2...kalau dah sejuk tak sedap...

 lamb chop with pasta...
bole la...

 ni tak ingat nama dia...
lamb chop jugak cuma pasta diganti ngan kentang lenyek...

 chicken chop with pasta...
cinonet je ayam dia...
pasta dia cam rasa mee maggi ayam....

Alhamdulillah...

dah makan so kita komen pulak...
dari segi rasa biasa2 je...
tak la sesedap yang digambarkan...
lidah lain2 kan...
sedap & murah lagi kat restoran Western Cafe...

ok sape nak try boleh la g di alamat berikut :

1) The Grato, Seksyen 3, Bangi:
    No.12 Jalan 3/7, Seksyen 3, Bangi Perdana, Bangi

2) The Grato, Seksyen 7, Bangi:
    Restoran Suasana Bangi, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

No telefon :    
017-665 6601

Thursday, 23 May 2013

Carta Perencanaan Anak Soleh

Assalamualaikum.....


sebagai panduan bonda & papa dalam mendidik amanah Allah....
inshaaAllah...

Wednesday, 22 May 2013

CIC's Sporty Fruity Day 2013

Assalamualaikum...

tengok muka zahraa tu...
muka org semangat nak bersukan....
sebelum kami menuju ke stadium titiwangsa, taman tasik titiwangsa...
singgah g beli bekpes kat petronas presint 18 dulu...

dalam hati papa risau takut tak jumpa jalan nak ke sana..
last2 memang sesat pun...tapi sib baik jumpa gak
taman tasik titiwangsa....

sampai sana teacher zahraa terus tunjuk tempat duduk parents...
semua parents duduk ikut group anak masing2...
zahraa group green watermelon....

teacher zahraa bagi biskut...
papa beli kan air & roti untuk zahraa....
bagi tenaga kat zahraa nak bersukan jap lagi...
kang pengsan pulak anak bonda ni tak makan...

go green watermelon...go green watermelon....

masa ni zahraa & rakan2 dah siap nak berkawat pusing 1 stadium...
memang nampak sangat zahraa seronok...
yang belakang zahraa tu membe baik zahraa kot...
g mana2 mesti ngan budak girl tu...

inilah keputusan keseluruhan untuk sukan CIC
yang berlangsung pada 18 Mei 2013 yang lalu...

untuk acara 4 tahun suma group green watermelon yang sapu bersih...

tiba la masa untuk penyampaian hadiah kepada anak2 CIC yang bertanding...
semua dok elok je dalam group masing2...

senyuman kepuasan...

wahhh!!!posing nak bagi tau zahraa budak yang kuat...

posing ngan bonda pulak....
nak jugak tu...

ini lah hasil zahraa main 2 game....
game pertama hang the fruits dan yang ke 2 choose the fruits...
dua2 game zahraa dapat tempat pertama...

dalam kol 12 selepas penyampaian hadiah untuk zahraa kami terus balik..
tak tunggu sampai acara habis pun...
kita tunggu tahun depan pulak...tema ape la agak nye kan...

Friday, 17 May 2013

Insan Yang Bernama Puteri Zahraa!

Assalamualaikum....


Sudah hampir 4 tahun Allah pinjamkan insan yang comel ni
untuk bonda & papa bermanja.....
dari dalam perut bonda lagi nama zahraa dah melekat di bibir saban hari....
zahraa insan yang paling bonda & papa sayang....
harta bonda & papa dunia & akhirat...
inshaaAllah akan bonda jaga amanah Allah yang tidak ternilai ini....

Thursday, 16 May 2013

Happy Teacher's Day

Assalamualaikum.....


Malam tadi gigih la bonda & papa teman zahraa cari kek....
kek nak bawa g school bagi kat teacher2 CIC....
bagun pagi2 je terus tanye mana kek zahraa yang nak bagi kat teacher tu...
jangan lupa bawa tau bonda.....
hai la anak...semangat sungguh....

ape2 pun selamat hari guru kepada semua guru2 yang berada di atas muka bumi ini.....
semoga menjadi pendidik yang ikhlas kerana Allah....