Blogger Templates

Wednesday, 11 September 2013

WW~Putrajaya International Fireworks Competition 2013 (Part 1)

Assalamualaikum.....

 Bunga api From Malaysia!!!
mengagumkan...

Bunga api From Korea!!!
sangat2 mengagumkan...

Peminat Setia bunga api!!!

Tuesday, 10 September 2013

Tesco Online Shopping-Mari Membeli Belah!!

Assalamualaikum....

First time bonda beli belah barang dapur guna servis online...
memang mudah & yang penting kita bleh bajet barang2 yang betul2
perlu sahaja untuk dibeli...

kalau g pasar raya ni, maklum la rambang mata...
senarai yang bukan dalam list pun akan dimasukkan dalam trolley....
barang yang dipesan pun masih segar...
tak perlu nak Q panjang2 untuk bayar....
memang syiok la....
tau2 je barang dah sampai depan pintu rumah....
kita juga bole pilih masa yang sesuai untuk penghantaran...
barang bonda sampai seperti yang diminta tepat jam 9.30 malam...
time tu je kami ada kat rumah kan...
siang hari sibuk bekerja...

skang ni diaorg ngah buat promosi untuk customer yang 
first time guna kan perkhidmatan online ni...
cari mana2 keratan baucar di akhbar mengenai tesco online shopping ni...
anda akan dapat baucar RM20 untuk shopping online... 

kos penghantaran cuma RM10 sahaja...
murah la kan...kan skang minyak dah naik...
kalau nak g tesco puchong tu...tol je dah berapa...
mingyak pergi balik lagi...
rasanye lebih dari RM10...

hanya perlu ikut step yang tertera...
tapi mesti ada emel ye...

 amboi tak menahan abg tesco ni berposing...

 dan 1 lagi....
hanya bleh bayar pakai kat kredit je ye...

 barang2 dapur yang bonda pesan sampai terus di depan pintu rumah...

 comey je trolley dia...
sib baik umah bonda ada lif...kalau tak jenuh gak dia nak angkat...

last sekali buat double check..
betul ke barang yang sampai mengikut seperti yang di order..

cuba la try...lagi2 yang gile pada promosi..
klik je..takyah nak terkejar g tesco semata2 nak kejar promosi...

Monday, 9 September 2013

Check Up 30 Minggu @KPMC, Kajang

Assalamualaikum.....

hari ni bonda nak cite pasal perkembangan 
adik kepada kakak zahraa yang tgh syiok dok dalam perut bonda...
pejam celik pejam celik dah  masuk 30 minggu bonda mengandungkan
adik kepada kakak zahraa ni....

mengandung kali ni sama je macam mengandungkan 
kakak zahraa dulu...
tak alah, tak ada sakit2 yang perlu pemantauan details dari dr...
masih boleh masak, mengemas & melakukan rutin harian sepeti biasa....
cuma perasaan malas tu lebih skit dari mengandungkan 
kakak zahraa dulu...

3 kali scan dr sahkan adik kepada kakak zahraa ni berjantina girl...
nampak nye Allah makbulkan doa 
kakak zahraa yang nak sangat adik girl...
tapi hati bonda ni teringin & masih rasa bonda mengandungkan baby boy...
biasa la...kalau bleh nak sepasang kan...
tapi bonda tetap redha girl or boy....
yang penting sihat dan membesar menjadi khalifah 
di muka bumi Allah ni...

uh!!lepas raya ni...
nampak gaya nye...jarum kat mesin penimbang ni naik dekat 2kg lebih...
tapi dr tak komen ape2 pun...
berat baby skang ni mencecah 1.2 kilo...
rasa nye mungkin kuar pun lebih kurang kakak zahraa je
dalam 3 kilo...

sepanjang hamil ni bonda check up kat KPMC, Kajang...
sama ngan kakak zahraa dulu...
lahir pun inshaaAllah nak Dr Jamil gak yang sambut...
sebab senang & suka sangat cara dia bekerja...

yang suspen nye...
adik kepada kakak zahraa ni masih dalam keadaan songsang...
harap2 tak la mengikut tradisi kakak zahraa
bersalin secara cser sebab songsang diakhir2 kehamilan...
dr pun bagi tau rahim bonda ok...
tak ada masalah untuk bersalin normal...

dr ngah sibuk godek2 perut bonda...
tak banyak komen yang keluar dari mulut dr..

 adik kepada kakak zahra ngah bagi senyuman 
paling manis buat kakak nya......hehehe...
tak sabar nak jumpa ngan kakak zahraa ye...

harapan bonda supaya  boleh bersalin secara normal untuk
kehamilan kali ini...
tapi kalau cser gak pun bonda redha...
sebab bonda tau bila kita mengandung ni,
kita mesti dah bersedia dari sebarang kemungkinan...
doa, usaha & tawakal semoga semuanya dipermudahkan oleh Nya...

Friday, 6 September 2013

1 Hari Di Hari Raya

Assalamualaikum & Salam 30 Syawal 1434H.....
org dah abis cite pasal raya...
bonda baru terkedek2 nak cerita pasal raya....

maklum la sejak berbadan dua ni....
mood nak update blog hilang entah ke mana....

ni pun gigih kan jugak la buat n3 pasal raya...
janji ada gak kenangan raya 2013.......

raya taun ni, walaupun berbadan dua..
tetap nak nampak glamor di pagi raya....

tema taun ni tiffany blue...
lembut je dari warna taun2 lepas....

turn raya taun ni kampung belah papa...ganu kita la sampai raya ke 5...
pas2 baru raya di KL pulak....
syiok nye raya taun ni, sebab musim buah...
puas la baby dalam perut ni makan durian, manggis, cempedak...
memang nikmat la...
lagi2 buah dari kebun MIL sendiri....

ni aktiviti malam raya kami...
zahraa tolong tok mek dia nganyam ketupat palas...

ni gambar kami bertiga di pagi raya...
senget sebelah pulak gambar ni...hehehehee...

 bersama pengarang jantung buah hati bonda...

bonda & puteri kesayangan hamba...

anak dara bonda yang suka sangat ngan baju raya dia tahun ni...
ala2 princess katanya...

raya tahun ni kami bertiga....
inshaaAllah raya tahun depan kami berempat pulak....
zahraa la org yang paling eksited nak dapat adik...