Blogger Templates

Thursday, 10 April 2014

Longan Kering Banyakkan SUSU??

Assalamualaikum.....


OoooOoo....
gini rupanya longan kering.....
orang kata longan kering ni bole banyakkan susu...
betul ke???
betul tak betul kene try sendiri la....
hehehehe....
bonda minum tapi hasil susu nye sama je...
tapi sedap gak air ni...
buah dia pun sedap...
lagi2 rebus ngan daun pandan, lagi harum la bau air nya...

tak salah mencuba...usaha selagi boleh...
setakat ni susu zhafiraa cukup2 je...
kais pagi makan pagi...
Alhammdulillah...dah 5 bulan bonda fully bf zhafiraa...
zhafiraa ni minum susu tak banyak...
siang dia minum 7-9 auns je...

bonda pun tak tau cukup ke tak bagi bayi seusia dia minum banyak tu...
harap2 cukup la....
sebab memang banyak tu je dia minum...
bak kata dr afifah pakar kanak2 kat kpmc "melihatkan
kemontelan anak u i rasa dia dah dpat khasiat yang diperlukan"....
lagi sebulan zhafiraa dah start makan....
harap2 bonda dapat la fully bf dia sampai 2 tahun...
yang penting NIAT tu dah ada...
AMIN...

4 comments:

  1. Sue, nanti letak banyak2 gambar Zhafiraa kat sini..suka tgk diaa...geram jaaa kalau boleh nak cium2 pipi montel dia tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok bereh pn syalinda...sian dia kat umah pun asyik kene gomol ngan kakak dia...hehehehee...

      Delete
  2. kena minum selalulah tu... KA dulu makan jantung pisang utk tambah susu badan !

    ReplyDelete
  3. Assalam bonda..sedap jerkan nampak air longan tu..nanti nak try gaklah..bythe way milkbooster ni atas individu tu sendiri..ada yang menjadi ada yang tak rasa effect apa pun..bonda cubalah yang lain lagi..bnyak lagi tau milkbooster

    Jemputlah singgah kat blog ti,ti ada gak share sikit mengenai breastfeeding ni..

    http://natrah4ever.blogspot.com/

    ReplyDelete