Blogger Templates

Monday, 24 November 2014

Karnival Upin & Ipin Vs Malaysia Islamic Childres's Fair (MICF)

Assalamualaikum.....

hari ni rasanya mesti ramai yang update pasal aktiviti hujung minggu...
bonda pun tak ketinggalan nak bercerita pasal karnival2 yang bonda 
pergi untuk seronok kan puteri2 bonda....

kebetulan 21-23 november 2014 yang lalu ada 
dua karnival untuk kanak2 yang berlangsung...almaklumla cuti sekolah pun dah start...
satu karnival upin dan ipin yang diadakan di PICC, putrajaya....
satu lagi MICF yang berlangsung di SACC, shah alam...

ape yang bonda nak kata kan kat sini...
karnival upin & ipin ni gah pada nama je kot...
senang cerita indah khabar dari rupa....
sayang seribu kali sayang...
pihak penganjur buat karnival sekadar ape bonda tak tau...
sepatutnya pihak penganjur dah bole pikir berapa ramai yang akan 
hadir ke karnival mereka.....
dah la karnival tu dibuat time cuti sekolah...
dan yang pastinya akan hadir keseluruhan isi keluarga...

tak dapat bayang la diaorg naik bukit picc tu sambil dukung 
anak kecil...ada membe satu opis ni cite, dia nampak 
budak kecil naik bukit picc tu jatuh bergolek2 cam tenggiling...
dari segi pengurusan memang fail...
pintu untuk masuk & keluar dewan tak dijaga....
tempat yang sempit...
sempat la bonda baca review dalam fb upin & ipin...
keseluruhan yang hadir memang sangat2 terkilan dengan karnival tersebut....
tapi sebab kan tak nak menghampakan anak2...
mak & ayah ni sanggup la meredah jem, mendaki bukit
demi janji dengan anak2....

bagi bonda dari segi keseronokan & pengisian program yang lebih menarik
bonda pilih MICF...
bukan bonda je....soalan yang sama bonda tuju kat kakak zahraa...
kakak mana lagi best upin ipin ke MICF??
jawapan kakak MICF lagi best....
budak pun tau menilai....

bonda harap MICF ni dapat mengekalkan penganjurannya setiap tahun...
syiok...sambil shopping tudung anak2...
 dapat jugak maklumat mengenai pendidikan yang terbaik untuk 
anak2...
management karnival pun bagus...
setiap pintu masuk ada staf jaga...
setiap permainan yang anak2 nak join ada staf yang pantau...
jauh sgt berbeza dengan karnival upin & ipin....

ni antara aktiviti yang kakak join masa karnival upin & ipin...

ni pulak time maskot upin & ipin keluar...
yang belakang memang tak nampak ape la kan...
sian la bapa2...lenguh bahu memikul anak2...

 ni pulak gambar sekitar MICF...
hebat adik ni berpidato...

pilot hensem ni ngah ajar kakak zahraa bawa kapal terbang...

sunnah nabi...belajar memanah....
kakak zahraa dapat jatuh kan 2 tin..
kira hebat la....first time memanah tu...

benda yang kakak zahraa sgt eksited nak buat...

nyanyi beramai2 di atas pentas bersama kumpulan voices of ummi....
seronok sgt kanak2 ni...

 dapat berkotak2 susu free lagi...

tujuan bonda vs kan 2 event ni bukan ape...
harap penganjur karnival upin & ipin belajar dari kesilapan lepas...
kalau bole next event buat lagi GEMPAK....
upin & ipin adalah fenomena yang agak besar kot kat malaysia ni...

untuk MICF satu permintaan bonda, lepas ni kalau nak buat event
buat la lepas gaji...baru la syiok nak shopping...
yang lain suma tip top....

1 comment:

  1. sesak... tak sanggup akak nak pegi bagi 5 org anak22 last2 gi maha.. pegi lapo balik kenyang.. mkn free sesaja..

    ReplyDelete