Blogger Templates

Tuesday, 4 November 2014

Restoran Saba' Cyberjaya VS Restoran Almaeda Putrajaya

Assalamualaikum...

memandangkan bonda dan keluarga gemar makan nasi arab...
jom kita review skit pasal 2 restoran nasi arab ni...
dulu bole dikatakan agak kerap makan nasi arab di saba'...
memang saba' diantara restoran nasi arab yang agak femes....
tapi rasanya dulu masa mula2 makan saba'...
tak ingat dah bila tapi 2 tahun sudah kot...
rasanye lebih sedap dari sekarang...

kadang2 sos tomato dia masin...
dah banyak kali gak kene...
masin yang agak2 melampau gak la...
tapi pergi gak...sebab nasi dia sedap kot...
lembab2 gitu....dengan kata lain moist2 gitu....

tapi ahad yang lalu bonda sekeluraga rasa nak try restoran nasi 
arab almaeda yang terletak di Ayer@8...
yang best nye restoran ni tidak dikenakan Government Tax dan Service Charge...
tapi mungkin tahun depan ada Goods  Services Tax dengan kata lain GST kot...
kalau makan kat saba' Service Charge je dah lebih 10 hingit...
tak termasuk Government Tax lagi...

rasa nasi arab kat restoran almaeda ni..
ok la...sedap...
tapi nasi dia tak moist cam restoran saba'
kambing sedap...lembut & tak hamis....

ni menu lamb hanith...
biasa kat restoran saba' pun
bonda akan ambil menu yang sama...
yang bonda makan ni saiz LARGE...
harga RM 34...
rasanye boleh makan 3 orang kot...
4 orang pun boleh rasanye...

 nak shoot logo kedai...
terselit pulak gambar papa...

adik pun happy je...
first time adik makan nasi arab...
ye adik??hehehehe......

bagi penggemar nasi arab...
boleh kot try makan kat restoran ni...
sedap & murah....
selesa & restoran ni betul2 mengadap tasik....

1 comment:

  1. akak jarang makan nasi arab, saba putrajaya tu penah pegi sekali je

    ReplyDelete