Blogger Templates

Monday, 30 June 2014

First Time Bangun Sahur

Assalamualaikum....

tahun ni adalah tahun pertama kakak zahraa diajar berpose...
kakak zahraa ni bukan la jenis kanak2 yang susah nak bangun pagi...
kejut je terus bangun....
bila malam je bonda suruh kakak zahraa tido awal...
cuma biasa la nak makan pagi2 tu mungkin x berapa lalu sangat...
kita yang tua ni pun lebih kurang je...

first time kakak zahraa bangun sahur...
sahur kurma+kuey teow kerang+air strawberi...
bonda x paksa kakak berpose penuh...
tapi bonda nak kakak faham apa itu pose 
dan kenapa kita disuruh berpose...

Alhamdulillah!!
kakak zahraa berjaya mengharungi pose hari pertama...
cuma bonda tgk kakak ni aktif gak walau berpose..
bonda yang risau...
bila dia kata dia lapa...
sebenarnya bukan dia lapa sangat cuma terliur nak makan jajan...
bonda suh dia buka...
tapi dia tak mau...
dia kata kakak takut la nak buka...
ada2 je kakak zahraa ni...
tak pe la kakak..
tak wajib pun kanak2 yang belum mumayiz utk berpose...
yang penting kakak berusaha untuk belajar berpose...

belum terlambat rasa nya bonda & keluarga
nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan 1435H...
semoga ramadhan kali ini lebih sempurna dari sebelum nya...
ameen...

Friday, 27 June 2014

Birthday In Advance @CIC

Assalamualaikum....

lama rasa nye tak bercerita kat blog ni...
ada time mood nak je update blog tapi malas...
ada masa mood ke laut...lagi la malas nak update blog...
dah lama bonda & papa plan nak celebrate besday kakak zahraa kat school..
sian kakak zahraa dah 3 taun besday dia bulan pose...

so bonda & papa decide nak celebrate besday zahraa sebelum pose...
tiba la hari yang kakak zahraa tunggu2...
eksited sangat dia nak cake tema sofia the first...

seronok sangat dia bila kawan2 nyanyi lagu appy besday untuk dia..
kembang kuncup..kembang kuncup hidung kakak...
seronok sangat agak nya...
selalu asyik tgk kawan2 je celebrate besday kat school...
bila time dia, nampak sangat kakak teruja...

23.7.2009-23.7.2014
bonda doakan puteri sulung bonda & papa membesar menjadi manusia 
yang bijak dalam ilmu dunia & akhirat,
 dipermudahkan segala urusan dunia & akhirat, 
menjadi anak yang solehah,kakak yang sentiasa menjadi tauladan buat 
adik2 mu...
happy birthday in advance puteri zahraa mohd faizul...
bonda, papa & adik sayang kakak ketat2...
we luv u till jannah...


berangan kuat nak jadi princess ni...

 kakak mamam cake with fren..

 with teacher ada..

 with teacher & fren...

ready nak celebrate besday kakak zahraa..
penat teacher nak handle murid2 yang pelbagai ragam...

happy family...tapi cam ada yang kurang..
puteri bonda lagi satu kene tinggal kat taska...